Geçen sezon 5 kupa sözü veren bu yıl da “Şampiyon olacak
gücümüz var” diyen G.Saray Başkanı Adnan Polat çark etti.

“Futbolda kötü başladık ve büyük hayâl kırıklığı yaşadım.
Ben sportif başarı için değil şeffaflık ve yapısal değişim için söz verdim. G.Saray artık karanlık tünelden çıktı.”

G.SARAY"DA daha önce bu sezon şampiyon olacaklarını ve bunun için yarışta ezeli rakipleri F.Bahçe ile çekişeceklerini söyleyen başkan Adnan Polat dünkü Divan Kurulu"nda çark etti. Sarı-kırmızılıların dünkü divan kurulu toplantısında göreve gelirken “Sportif başarı” sözü vermediğini öne süren başkan Polat, sadece şeffaflık ve yapısal değişim konusunda söz verdiklerini belirtirken şunları söyledi:

“ŞU anki yönetim 6 aydır görevde. Ama ciddi bir yapısal değişim yaptık. Sportif başarı sözü vermedim ama yapısal değişim sözü vermiştim. G.Saray"da buz dağının gözüken kısmı futboldur. Gözükmeyen kısmı, gözükenden defalarca büyüktür. Aldığımız kararların arkasında durup, işimizi G.Saray"da menfaatleri doğrultusunda yapacağız. Faaliyetlerimizde başarılı olduğumuz ve başarısız olduğumuz işler de var.

BUGÜN artık G.Saray karanlık tünelden çıkmıştır. Bundan sonra atılım ve yatırım dönemidir. 2.5 senedir başkan olarak görev yapıyorum. Nasıl futbol takımının desteğe ihtiyaç varsa bizim de aynı şekilde desteğe ihtiyacımız var. Çok fazla karar aldık. Zaman zaman yanlış yapabiliriz. Ancak kompleksimiz de yok, hatamız olduğu zaman bunu kabul edip, yeni kararlarla bunu düzeltmeye çalışıyoruz.

"EKSİĞİ BULACAĞIZ"

FUTBOLDA lige çok kötü başlangıç yaptık. Açıkçası çok büyük hayal kırıklığı yaşadım, halbuki kadro çok daha iyi neticeler alacak oyunculardan kurulu. Hocamız dünyadaki 10 elit teknik direktörden biri, ama arzu ettiğimiz neticeleri şu anda alamıyoruz. Ama Florya"da ciddi bir şekilde çalışılıyor. Bire bir takip ediyoruz. Bu eksikliği bulup çıkaracağız. Bazen kötü futbol oynayıp da kazanmalıyız. Son maçımızda tek tesellimiz o oldu. G.Antep maçında ortaya konan futboldan hiç memnun olmadım. Her şey var ortada, eksik yok. Şimdi artık netice ve iyi futbol beklememiz lazım.

Artık sadece alan değil futbolcu satan kulüp olmak zorundayız. Bu sene 15 milyon Euro"luk satış yaptık. Toplam geçen 10 senede bu rakam yok. Hedefimiz daha fazlaydı ama olmadı. Aslında hedefimiz daha fazlaydı ama bunu yakalayaladık.

BÜYÜK çaba harcayıp Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş."yi birleştirdiklerini de belirten Polat, ayrıca G.Saray"ın mal varlığını borç ödemek için satmanın kendi felsefesinde olmadığını da söyledi.

Nisan"da yeniden Divan Kurulu Başkanlığı"na seçilen İrfan Aktar, her zaman olduğu gibi dün de gerçekleştirilen
toplantıyı yönetti.

"Futbolcular paralarını 120 gün rötarlı alıyor"

KULÜP olarak nakit açıklarının bulunduğunu kaydeden Adnan Polat, “Yeni stadın 1 sene gecikmesi 60 milyon dolar, Devler Ligi"ne giremememiz 40 milyon dolar gelir kaybettirdi. 100 milyon dolar gelir kaybıyla nakit açığı olmaması mümkün değil. Kulüpte görevlilerin ödemeleri zamanında yapılıyor, sadece futbolcuların ödemeleri 90 ile 120 gün gecikmeyle yapılıyor” dedi.

"Arama timi kurulacak"

G.SARAY Başkanı, artık büyük paralar ödeyerek transfer yapmanın mali açıdan kolay olmadığını da belirterek “Bunun için futbolcu arama komitesi kuracağız. Bu ay içinde Twente"den bir istatikçi getireceğiz. 15 kişilik bir ekip oluşturacağız. ABD Milli Takım Teknik Direktör yardımcısı Türk ve bu kişi Meksika dahil G.Amerika"yı izleyecek. Bu işe yıllık 1 milyon dolan harcayacağız. Ama kazancımız çok büyük olacak” diye konuştu.

Vatan