ZONGULDAK’ta, kuzeni 42 yaşındaki Ramazan Güner’i silahla yaralamaktan 22 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan akciğer kanseri 45 yaşındaki Ertuğrul Güner, cezaevi koşullarında hastalığının ilerlemesi ve daha fazla cezaevinde kalmasının tıbben sakıncalı görülmesi üzerine tahliye edildi.
 
Çaycuma İlçesi’ne bağlı Güzeloğlu Köyü’nde oturan evli ve 2 çocuk babası Ertuğrul Güner, geçen 17 Ocak’ta köy kahvesinde karşılaştığı amcasının oğlu Ramazan Güner ile alacak- verecek meselesi yüzünden tartıştı. Ertuğrul Güner, üzerindeki tabancasıyla 2 el, otomobilinden aldığı av tüfeği ile de bir el ateş ettiği Ramazan Güner’i ağır yaraladı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan Ramazan Güner’in sağ böbreği alınırken, karaciğer ve akciğeri ise zarar gördü.
 
22 YIL HAPSİ İSTENDİ
 
Olayın ardından kaçan ve kısa süre sonra jandarma tarafından yakalanan Ertuğrul Güner, tutuklandı. 2008’de gittiği hastanede akciğer kanseri hastalığına yakalandığını öğrenen ve ilaç tedavisi uygulanan Ertuğrul Güner, Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Çatalağzı Termik Santrali’nde itfaiye görevlisi olarak çalışırken hastalığı nedeniyle malulen emekliye ayrılan Ertuğrul Güner hakkında, ’Kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıl, ’Ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 2 yıl olmak üzere toplam 22 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
CEZAEVİNDE HASTALIĞI İLERLEDİ
 
Ertuğrul Güner’in, Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanırken, cezaevi koşullarında hastalığı ilerledi. Cezaevinde kaldığı süre içinde hastalığı nedeniyle zaman zaman ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Servisi’nde tedavi gören Ertuğrul Güner’in avukatı, 4’üncü duruşmada müvekkilinin hastalığı nedeniyle tahliyesini talep etti. Sanığın cezaevinde kalmasının tıbben uygun olup olmadığı konusunda ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nden rapor isteyen mahkeme, tahliye talebini reddetti.
 
DOKTOR RAPORU: CEZAEVİNDE KALMASI TIBBEN SAKINCALI
 
Dün yapılan 5’inci duruşmada Ramazan Güner ile avukatlar hazır bulunurken, geçen cuma günü kaldırıldığı hastanede tedavisi süren sanık Ertuğrul Güner, yer almadı. Duruşmada, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin sanık Ertuğrul Güner için mahkemeye gönderdiği, "24 Eylül 2011’den itibaren solunumsal yoğun bakım kliniğinde sınırlı evre, küçük hücreli akciğer kanseri tanısıyla yatarak tedavi gören hastanın şuanki haliyle cezaevinde kalması tıbben sakıncalıdır" şeklindeki raporu okundu.
 
TAHLİYE EDİLDİ
 
Mahkeme, doktor raporuna göre ceza infaz kurumunda kalmasının tıbben sakıncalı olduğu belirtilen sanığın, yoğun bakımda kaçma şüphesinin bulunmaması, tutukluluğun tedbir mahiyetinde olması, delillerin büyük oranda toplanması, toplanması beklenen delillerin de karartma niteliğinde olmamasını göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Sanık için yurt dışına çıkış yasağı da konulurken, duruşma ertelendi.
 
Duruşmayı izleyen Nefise Güner, eşinin yaklaşık 8 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmesine sevinirken, hastalığı nedeniyle de üzüntü içinde olduğunu söyledi.
 
DHA