TÜSİAD, yeni logosunu belirlemek için 20 bin lira ödüllü bir yarışma açtığını duyurdu. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, sosyal paylaşım sitesi Twitter"daki mesajında, “TÜSİAD açılımında isim değişikliği olsa bile logoda sadece TÜSİAD markasını kullanmayı arzu ediyoruz” dedi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yeni kurumsal logosunu belirlemek için yarışma açtı. TÜSİAD"dan yapılan açıklamaya göre, seçilen logo onaylandığı tarihten itibaren kurumsal kimlik çalışmalarının bir parçası olarak TÜSİAD"ı temsil eden tüm mecralarda resmi logo olarak kullanılacak. Kazanan yarışmacı 20 bin liralık ödülün sahibi olacak.

Başkan Twitter"dan duyurdu

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner de TÜSİAD"ın 40. yılına yeni logosuyla girmeyi amaçladığını söyledi. TÜSİAD Başkanı Boyner, sosyal paylaşım sitesi Twitter"daki mesajlarında, TÜSİAD"ın 40. yılına yeni logosuyla girmeyi amaçladığını ve yeni logonun, katılımı herkese açık bir yarışmayla belirleneceğini duyururken, “Logo tasarımında sadece TÜSİAD markası kullanılacak. TÜSİAD açılımında isim değişikliği olsa bile genel kurula kadar belli olmayacak. Logoda her halükarda sadece TÜSİAD markasını kullanmayı arzu ediyoruz” ifadesini kullandı.

10 Ocak 2011"de sona erecek

Katılımcıların, TÜSİAD"ın tüzüğünde belirlenen amaçlar çerçevesindeki kavramlarını dikkate alarak yeni bir logo tasarlamalarının beklendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Tüzüğüne göre TÜSİAD"ın amacı, insan hakları evrensel ilkelerinin, düşünce, inanç ve girişim özgürlüklerinin, laik hukuk devletinin, katılımcı demokrasi anlayışının, liberal ekonominin, rekabetçi piyasa ekonomisinin kurum ve kurallarının ve sürdürülebilir çevre dengesinin benimsendiği bir toplumsal düzenin oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlamaktır. Adaylardan, bu amacı ve TÜSİAD"ın tarihsel gelişimini ve birikimini dikkate alan yeni bir TÜSİAD logosu tasarlamaları beklenir.”
TÜSİAD"ın açıklamasında, herkesin katılımına açık olan yarışma ile ilgili başvuru sürecinin 10 Ocak 2011 tarihinde sona ereceği kaydedildi. TÜSİAD Logosu Tasarım Yarışması şartnamesinin TÜSİAD"ın resmi internet sitesi olan www.tusiad.org sitesinde katılımcıların bilgisine sunulduğu hatırlatıldı.