Dünyanın sayılı transfer sitelerinden transfermarkt"e göre Türkiye"de oynayan 500 oyuncu arasında en pahalı isim G.Saraylı Arda Turan... Genç yıldız market değerine göre 15 Milyon Euro ediyor. Arda"yı ise F.Bahçe"nin 32 yaşındaki kaptanı Alex de Souza 12.5 Milyon Euro ile izliyor. Listedeki 3. isim ise 12.5 Milyon Euro değer biçilen Daniel Güiza.. Bilindiği gibi Güiza"yı F.Bahçe Malorca"ya 14 Milyon Euro ödeyerek almıştı.

LUGANO ve Lincoln"e 10"ar Milyon Euro gibi oldukça iyi sayılabilecek ölçüde değer biçiliyor. Yani Lugano"nun sözleşmesi bitmemiş olsa onu almak isteyecek bir takım bu parayı ödemek durumunda kalacaktı. Sitenin sıralamasında 6. basamakta Servet Çetin var. Marsilya"nın 8 milyon Euro"ya aldığı Servet Çetin"e uygun görülen para 9 Milyon Euro.. Yani G.Saray futbolcusunu değerine çok yakın bir rakama satıyor.

DELGADO DA LİSTEDE

MİLAN Baros 8, Semih Şentürk 7.5 Milyon Euro"luk fiyatları ile yine listede ilk 8 arasında. Mehmet Topal, Bobo, Delgado ise 7"şer milyon Euro"luk rakamla ilk 11"e giren üç isim.. Türkiye"nin en pahalı 11 oyuncusu için uygun görülen toplam bonservis bedeli ise 105 Milyon Euro.. Tabii bu rakama oyuncuların alacakları ücretler dahil değil... Eğer onları da eklerseniz 150 Milyon Euro gerekiyor...