Marsan Gıda"nın profesyonel pastacılık ve catering ürünleri alanındaki markası USTAM"ın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, pastacı ustalarını teşvik ederek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan “Ustaların Ustası Ustam Pastacılık Yarışması, 9 Aralık Çarşamba günü Maslak Sheraton Oteli"nde gerçekleştirildi.

Vatan Şaşmaz"ın sunumuyla renkli görüntülere sahne olan yarışmada Türkiye genelinden 20 pasta ustası, düğün ve kutlama olarak 2 kategoriden oluşan tasarımlarıyla, izleyenlere muhteşem bir görsel şölen yaşattı.

Ustaların Ustası olmak için tüm hünerlerini sergileyen ustalar, Divan Oteli Baş Pasta Aşçısı Marc Pauquet, Şefler Birliği Kurucular Bşk. Fahir Telli, pastane işletmecisi ve pasta ustası Mustafa Gül, Ceylan Intercontinental İstanbul Baş Pasta Aşçısı Ahmet Kır, lezzet tutkunları Sahrap Soysal, Donatella Piatti ve top model Tülin Şahin"in aralarında bulunduğu 7 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.

Jürinin değerlendirmesi doğrultusunda “Ustamın Kalbi” adlı tasarımıyla Yiğit Zeyneloğlu düğün pastaları kategorisinde, “Ustam Harikalar Diyarında” adlı tasarımıyla Fatma Özmen Metinel kutlama pastaları kategorisinde “Ustaların Ustası” seçildi. Yarışmanın kutlama pastaları kategorisinde, ikinciliği “Ustamın Osmanlı Sofrası” isimli tasarımıyla Duygu Karaman alırken, düğün pastaları kategorisinin ikincisi “Ustamın Aşkı” adlı pastasıyla Selim Çağrıcı oldu. Kutlama pastaları kategorisinin üçüncüsü “ Sepette Buket” ile Yaşar Sallabaş olurken, “ “Ustanın Gelini” adlı tasarımıyla Engin Gümüştaş da düğün pastaları kategorisinin üçüncüsü seçildi.

“Ustaların Ustası” pastane kültürünün merkezi Paris"e gidiyor…

Yarışmanın birincisi, keyifli ve lezzetli bir Paris turu ile ödüllendiriliyor. Ünü Fransa sınırları dışına taşan, dilimize de “patisserie” olarak yerleşen bu ünlü pastane kültürünün en lezzetli tatlarını, macaronların birbirinden farklı çeşitlerini, her biri sanat eseri değerindeki kek ve pastaları, Paris"te görme şansı yakalayacak. Yarışmada ikinci ve üçüncü olanlara ise yurt içinde seçkin otellerde konaklama ödülü sunuldu. Ayrıca derece alan katılımcıların işletmeleri de işletmelerinde kullanacakları Marsan ürünlerini içeren hediye çekleriyle ödüllendirildi./akşam