Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme şansının kaybedilmediğini vurgularken, “Tarihçiler Komisyonu"nun kurulması konusunda bir anlaşmanın bulunmadığını” da söyledi.
PanArmenian"a göre, Edward Nalbandyan, Erivan"ı ziyaret eden AB Dönem Başkanı İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme şansının yok olmadığını belirtti.
İki ülke arasındaki barışmanın, “bölgenin bir parçası olarak Azerbaycan"ın da yararına olacağı”nı ifade eden Nalbandyan, 1915 olaylarına ilişkin olarak Ankara"nın önerisi olan “Tarihçiler Komisyonu konusunda bir anlaşmanın bulunmadığını” da kaydetti. Nalbandyan şöyle konuştu:
“Ermenistan ve Türkiye ikili ilişkilerin normalleşmesi konusunda bir anlaşmayı imzalamadı. Daha önce iki ülke bir konsensüse vardığında, bunun sınırların açılmasını, diplomatik ilişkilerin kurulmasını ve güven artırıcı önlemler dahil çeşitli konuları ele alacak hükümetlerarası bir komisyonun oluşturulmasını öngöreceğini defalarca söyledik.”