Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi alanında dünyanın ilk ve tek federasyonu olan Turkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TUDOF) Yönetim Kurulu'nun, ilk resmi toplantısını yaptığını söyledi.

Mevlüt Dinç, ''Devlet bilgisayar oyunlarına önem verdiğini, resmi bir federasyon kuruluşuna izin vererek ve de destekleyerek göstermiş bulunuyor. Kendi alanında dünyanin ilk ve tek olan dijital oyunlar federasyonu ile bu sefer dünyayı geriden takip etmek yerine, öncü oluyoruz'' dedi.

Dinç, TUDOF'un sadece bir spor federasyonu değil aynı zamanda gençlik federasyonu olduğunu da ifade ederek, ''Elektronik sporlarla ilgili yapısal düzenlemeler, oyunların derecelendirilmeleri ve sınıflandırılmaları, aileleri ve gençleri dijital oyunlarla ilgili bilgilendirmek ve bilinçlendirmek doğrultusunda çeşitli uygulamalar, geliştiricilerin desteklenmesi, İnternet kafelere destek olmak, bilgisayar oyunlarının akademik yönü amaçlı projelerin yanında diğer federasyonlarla işbirliği projeleri, 2012 yılında, Federasyon;un üzerinde yoğun bir şekilde mesai harcayacağı belli başlı konular olarak görünmekte'' görüşünü dile getirdi.

Dinç, oyun sektörünün, oyuncuları, geliştiricileri, dağıtıcıları, sporcuları, basını ve internet kafeleri, bu konuda çalışan akademisyenleri ile birlikte bir bütün olduğunu ve kısa bir süre sonra tüm paydaşların yer alacağı bir dizi toplantı sonrasında sektörün sorunlarının, gerçeklerinin ve ileri gitmesinin yollarının üzerinde çalışılmaya başlanacağını söyledi.

Mevlüt Dinç, son yıllarda Türkiye'de dijital oyunlar konusunda büyük bir hareketlenme olduğuna dikkati çekerek, TUDOF'un kuruluş çalışmalarının 1,5 sene önce başlatıldığını, geçen zaman zarfında federasyonun kurulmasından heyecan duyan gönüllüler tarafından bazı çalışmaların bile yapıldığını belirtirken, Türkiye'de dijital oyunları oynayan 7'den 70e ve sayıları 15-20 milyonu aşkın oyuncuları bulunduğunun altını çizerek şunları da anlattı:

''Kendi tarihi kültürel içeriklerimizi oyunlara taşıyarak hem gençlerimizi bilgilendirip bilinçlendirimi hem de ülkemizin dünya çapında tanıtımına çok önemli katkı sağlamış oluruz. Bu amaçla oluşturulacak Ulusal Oyun Platformu ile yerli ve geleneksel oyunlarımızın gelişmesine olanak sağlamış olacağız.

TUDOF diğer federasyonlarla yakın işbirliği içinde olacak ve ilgili spor dallarının gençlere sevdirilmesi ve ülke çapında yaygınlaşması için de çaba sarf edecek ve engelleri oyunlarla kaldırıyoruz şeklindeki sosyal sorumluluk projelerine de önem vereceğiz.

Digital oyun endüstrisi, dünyada 100 milyar dolara yaklaşan bir endüstri olarak tanımlanıyor. Bu endüstrinin, son yıllarda film endüstrisine benzer şekilde lansmanları yapılıyor. Ülkemizin de aynen dizi filmlerde olduğu gibi, bu alanda da yurtdışına oyun ihraç eder hale gelmesinin yolunu açmak istiyoruz.''

haber7.com