Türker, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Aydın'da, gazetecilerle kahvaltı yaptı. Konuşmasında AK Parti, CHP ve MHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Türker, Türkiye'de seçime üç partinin girdiği havası oluşturulmaya çalışıldığını savundu. 

     Türkiye'de halkın çoğunluğunun AK Parti iktidarının değişmesinden yana olduğunu öne süren Türker, CHP'nin iyi muhalefet yapamadığını ifade ederek, ''CHP, alternatif parti özelliğini kaybetmiştir'' dedi. 
     DSP'nin ilerici, devrimci Atatürk milliyetçiliğine bağlı bir parti olduğunu ifade eden Türker, şöyle konuştu: 
     ''12 Haziran seçimi, çok önemli. Bu seçimde dış güçlerin Türkiye'deki işbirlikçilerle beraber pompaladıkları bu üç parti ve adayları seçilecek ya da sadece halkın desteğini alan, halka giden, ülkeye diyet borcu olmayan DSP'li milletvekilleri seçilecek. Bizler, halkın partisiyiz, halkın yanındayız. Biz, gücümüzü halktan alıyoruz. Türkiye'yi bölmeye çalışanlar var, demokratik özerkliğe 'evet' diyenler var. Biz, şu an Atatürk'ü koruyan, Cumhuriyetten yana çıkan tek partiyiz.'' 
     Türkiye'deki olumsuzlukların çözümünü yurt gezileriyle halka anlatmaya devam ettiklerini belirten Türker, halktan olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. 
     Kamuoyunda açıklanan anketlerin gerçeği yansıtmadığını ileri süren Türker, partisinin şu andaki oyunun yüzde 12 civarında bulunduğunu ve hedeflerinin 2 puan gerisinde olduklarını söyledi. 
     Halkın sessiz ve tepkili olduğunu, ''oyları bölmeyin'' diyenlerin kendisine tehditler savurduğunu söyleyen Türker, ''iyi ki aday oldunuz, iyi ki seçime giriyorsunuz'' şeklinde alkışlar aldığını kaydetti. 
     AK Parti'den kurtulmak için CHP'ye oy verilmesi için vatandaşa dayatmalar yapıldığını da ileri süren Türker, Libya'ya müdahale konusunda AK Parti, MHP ve CHP'nin ortak oy kullandığını, kendilerinin ise buna karşı çıktıklarını belirtti. 

05.20110605160904.jpg

02.20110605163459.jpg

DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER: DSP’NİN HİÇBİR YABANCI DEVLETE VE HALKIN DIŞINDA HİÇ KİMSEYE DİYET BORCU YOKTUR

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin 12 Haziran seçimlerinde Meclis’e gireceğini belirterek, “DSP’nin hiçbir yabancı devlete ve halkın dışında hiç kimseye diyet borcu yoktur” dedi.
Seçim çalışması için bugün Aydın’da olan DSP Lideri Masum Türker, sabah Aydın il merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından Aydın’a bağlı ilçe ve beldeleri karış karış gezip halktan oy istedi. Dalama, Yenipazar, Bozdoğan, Kuyucak ve Nazilli’de partileriyle buluşan ve DSP’nin projelerini anlatan Türker, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

03.20110605163512.jpgGittiği her yerde parti otobüsünün üzerine çıkarak partililerine hitap eden Masum Türker, konuşmasında iktidarın yanı sıra CHP’yi de eleştirdi. Türker, DSP iktidarıyla her evde işsiz olan bir kişiye iş verileceğini taahhüt etti. Konuşmalarında ulusal basında yer almadığı gerekçesiyle Türkiye’nin Libya’ya politikasını eleştiren Türker, “CHP'nin de, AKP'nin de MHP'nin de bu Haçlı Seferini adeta aklayan Libya'ya asker gönderilmesi ve NATO'nun bu operasyonu üstlenmesine göz yumması doğru değil. Bunu ret eden tek partiyiz. Bundan 100 yıl önce 1911'deki Trablusgarp Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk ile omuz omuza çarpışan Libyalılara karşı Türkiye'nin tavır alması düşünülemez. Kıbrıs Barış Harekatında uçaklarımıza benzin ve lastik veren ve de Kıbrıs Barış Harekatında gerekirse uçak tahsis edeceğini söyleyen Libya'ya karşı tavır alınmasını kabullenemiyoruz. Bizim bu konudaki kararımızın doğruluğunu gösteren en iyi örnek şu an bir kısmının akıbeti belli olmayan ama 270'e yakını ölen ya da denizde kaybolan 600'e yakın Libyalı Müslüman ile ilgili Türkiye'nin takındığı tavırdır. Libyalı Müslümanları taşıyan gemiler silahlı kuvvetler tarafından görülüyor, NATO'ya soruluyor. NATO, 'Karışmayın' diyor. Genel Kurmay, Başbakanlığa soruyor. Başbakanlık, 'NATO karargahı ne diyorsa onu yapın' diyor. Göz göre göre 600 Libyalının ölümüne AKP İktidarı seyirci kalmıştır” dedi.
Medya tarafından seçimin sadece AK Parti, CHP ve MHP arasında ve Doğu illerinde de BDP’nin adaylarından söz edildiğini belirten Türker, “Benim bu seçimde DSP’nin Meclise gireceğine inancım tamdır. Bunu da gücümüzü aldığımız halkımızla birlikte yapacağız. Bu nedenle halkımızdan destek bekliyoruz. Her evden en az 1 oy istiyoruz. Sağlıkta katkı payını kaldıracağız. Üniversitelilere iş imkanı sağlayacağız. DSP’nin hiçbir yabancı devlete ve halkın dışında hiç kimseye diyet borcu yoktur” diye konuştu.
KÖYLÜ KONVOYA GEÇİT VERMEDİ
Ziyaret ettiği ilçe ve beldelerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Türker’in konvoyunun önü Yenipazar’a bağlı Direcik köyünde kesildi. Konvoyu durduran köylüler Türker’i köy kahvesine davet etti. Çay içmeden köyden geçemeyeceği söylenen Türker, birlikte köy kahvesinde çay içtiği köylülerle bir süre sohbet etti. 
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kuyucak ilçesi ziyaretinde Kuyacak’ın CHP’li Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu tarafından karşılandı. Akoğlu, Türker’i karşılayıp, sevgi gösterisinde bulundu. (Ajanslar)