Kumrular Sokak'ta meydana gelen terör eylemi nedeniyle mesaj yayınlayan Türker, hükümeti terörle mücadele konusunda ciddi önlemler almaya davet etti.

 

Üç kişinin öldüğü, 34 kişinin de yaralandığı saldırının çok üzücü olduğunu ifade eden Türker, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara da geçmiş olsun dileklerini sundu.

Türker, hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Bir ülkede terör eyleminin başkent sokaklarına kadar gelebilmesi, terörle mücadeledeki zafiyetin ve teröre göz yumulmasının sonuçlarından sadece biridir. Terör eyleminin, çok sıkı korunan Başbakanlık ve bakanlık binalarının yakınında planlanması, terör eylemini gerçekleştirenlerin ne denli rahat hareket edebildiklerini somut bir şekilde ortaya koymaktadır.

Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetme iddiasında olan hükümetin derhal terörle mücadele konusunda ciddi önlemler almasını ve yaşama geçirmesini artık zorunlu kılmaktadır. Bugün yaşananlar, yarın yaşanabilecek daha kötü olayların habercisi olabilir. Bu nedenle terörle mücadele konusunda DSP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.''