Van genelindeki tüm ev, işyeri ve ankesörlü telefonlarını şehiriçi ve şehirlerarası görüşmelerde Ekim ayı sonuna kadar ücretsiz olarak kullanıma sunan Türk Telekom, bilgi edinmek isteyenler için de 0 432 555 22 22 (10 hat) numaralı hattı hizmete sundu. Türk Telekom Grubu yöneticilerinin ziyaret ettiği deprem bölgesinde, 110, 112, 155 gibi acil hatların kapasiteleri iki katına çıkarılırken, iletişim hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması için çok sayıda teknik ekip ve destek ekipmanı bölgeye sevk edildi. Türk Telekom sayesinde depremin ilk anlarında bile internetle haberleşildi. 
 
Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, 23 Ekim 2011 günü Van’da meydana gelen depremin yaralarını sarmak üzere yardım seferberliği başlattı. Ankara’da kurulan kriz masası bölgedeki gelişmeleri anlık olarak takip ederken, Erzurum Bölge Müdürlüğü de bölgede yürütülen çalışmaları koordine ediyor. 
 
Yardım ve destek faaliyetleri kapsamında deprem bölgesinde, Ekim ayı sonuna kadar ev ve iş telefonlarından yapılan tüm şehiriçi ve şehirlerarası aramalar ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca deprem bölgesindeki ankesörlü telefonlardan Ekim ayı sonuna kadar ücretsiz görüşme yapılabilecek. 110, 112, 155 gibi acil hatların kapasiteleri iki katına çıkarılarak, trafik yoğunluğunu yönetmek için alternatif yönlerden de ilaveler yapıldı. 
 
Van’daki durumla ilgili bilgi edinmek isteyenler için kurulan 0 432 555 22 22 (10 hat) numaralı hat da şu an aktif olarak hizmet veriyor. İletişim hizmetlerinin kesintisizi verilebilmesi adına çok sayıda yedek ekipman ve teknik ekip bölgeye sevk edilirken, ortaya çıkabilecek enerji sıkıntısını giderebilmek amacıyla da Erzurum ve Diyarbakır’daki Bölge Müdürlükleri başta olmak üzere çevre illerden jeneratör sevkiyatı yapıldı. 
 
Çadır ve gıda maddelerinden oluşan insani yardım malzemelerini de bölgeye ulaştıran Türk Telekom, deprem sonrasında kurulan çadır kentlere kablo çekilmesi için de çalışmalara başladı. Santral binalarında yaşanabilecek sıkıntılara karşı çok sayıda seyyar santral de çevre illerden Van’a gönderildi. 
 
Bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi’ne (TTake) bağlı çok sayıda personel de bölgeye sevk edildi. TTake, deprem bölgesinde etkin şekilde arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor. 
 
Grup yöneticileri deprem bölgesinde 
 
Türk Telekom Grubu yöneticileri de deprem bölgesini ziyaret ediyor. Bu kapsamda Türk Telekom Grup CEO’su Hakam Kanafani, Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, Avea CEO’su Erkan Akdemir, TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türk Telekom Operasyon Başkanı Memet Atalay, Türk Telekom Satış Başkanı Celalettin Dinçer ile Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, bölgedeki Türk Telekom Grubu çalışanlarını ziyaret etmek ve destek çalışmalarını koordine etmek için bugün Van’a gitti.