İngiltere’nin en çok okunan gazetelerinden The Telegraph’ın internet sitesini ziyaret edenler, pazar gece yarası büyük bir şokla yaşadı. Gazetenin web sitesini tıklayan, yüzlerce kişinin siyah zemin üzerine yazılı “Türk Güvenliği-Babana gel” yazısıyla logosuyla karşılaştığı gözlendi.
 
Türk hacker grubunun, aynı zaman dilimi içinde, yüksek profilli ve güvenlikli internet siteleri Vodafone, Acer, UPS, Betfair, National Geographic gibi dünyaca ünlü şirketlerin web sitelerine de saldırı  düzenlediği ortaya çıktı. Yetkililer kısa süre içinde önlem alırken, aynı hacker grubunun geçtiğimiz ay, Koreli güçlü bir şirketin internet sitesini hack’lediği belirtildi.
 
Türk hacker’lerin söz konusu internet sayfalarının sadece “domain sistemlerine (DNS)” saldırdığı, bu sebeple saldırı sonrası sitelerin herhangi bir zarar görmediği açıklandı.
 
Zoru başarmak zevkli
 
İngiliz The Guardian gazetesinin e-posta yoluyla iletişime geçtiği Türk hacker grubu, kendilerine hack’lemek için özellikle büyük hedefler seçtiklerini ve bunu bir şekilde başardıklarını belirtti. Türk sanal korsanlar, bu siteleri şans eseri hack’lemediklerini ve hepsinin sanal dünya  konusunda uzman olduğunu iddia ederek, “Bazı zamanlar web sitelerini hack’lemek aylar alabiliyor. Zor olunca daha zevkli oluyor, eğlenceli oluyor” ifadelerini kullandı.