Lübnan'ın tanınmış Şii ailelerinden Mikdad aşiretinin Özgür Suriye Ordusu'nca esir tutulan üyesine karşılık kaçırdığı 20 rehineden biri olan Türk vatandaşı Aydın Tufan Tekin'e, AA ulaştı.

'Sağlık durumunun iyi olduğunu' söyleyen Aydın Tufan Tekin, serbest bırakılması için Türkiye'deki yetkili makamların harekete geçmesini beklediğini söyledi.

Beyrut havalimanından çıkar çıkmaz kaçırıldığını ve kendisine iyi davranıldığını kaydeden Tekin,
Suriye'de kaçırılan Hassan Mikdad'ın serbest bırakılması karşılığında kendisinin de serbest bırakılacağına inandığını söyledi.

Aydın Tufan Tekin, ''Aileme iyi olduğumu söylemek istiyorum. Bana gayet iyi davranıyorlar, bir sıkıntım yok. Ne istersem sağ olsunlar sağlıyorlar. Sağlığım sıhhatim yerinde ve moralim yerinde teşekkür ederim'' diye konuştu.

Aydın Tufan Tekin, ''Baskı altında olduğu için mi bu şekilde konuştuğuna'' ilişkin soruya, ''Hayır hayır kesinlikle sorun yok, her konuda yardımcı oluyorlar, 'duş alacağım' dediğimde hemen temiz havlu getiriyorlar. Meyve geliyor, yemek geliyor. Ancak tabii ki bazı şeyler de zor ama ellerinden geldikçe yardımcı oluyorlar'' karşılığını verdi.

'BİR TÜRK DAHA KAÇIRILDI' İDDİASI

Öte yandan Lübnan'da bir Türk şoförünün kaçırıldığı iddia edildi.

İddiaya göre, başkent Beyrut'un güneyindeki Şuveyfat bölgesinde petrol yüklü olduğu ifade edilen Türk plakalı TIR'ın şoförün kaçırıldı.

Görgü tanıkları, kimliği belirsiz 2 kişinin Türk TIR şoförü ve yanında bulunan bir Suriye vatandaşını araçtan indirerek yanlarında bulunan bir jiple kaçırdıklarını ifade etti.