Almanya'da milliyetçi muhafazakârlık ile aşırı sağ arasında salınan Cumhuriyetçi Parti (REP), seçmen toplamak için 'sarışın Alman' kızlarını, 'Ali'lerden koruyan ırkçı bir afiş hazırlattı.

REP, aşırı sağcı partilere rağbetin artması karşısında popüler nabzı 12'den yakalayan bir kampanyayla kendinden söz ettiriyor. Yabancı düşmanlığı ve göçmen karşıtlığını temel alan REP, 27 Ocak'taki Hessen eyalet seçimlerinde şeytanın bacağını kırmak için Türk erkeklerin Alman sarışınları taciz ettiği temasını işleyen 'Ali bana sulanma' sloganlı afişler bastırdı. Partinin resmi yayın organı 'Zeit für Protest' (Protesto Zamanı), sarışın bir kadın fotoğrafının yanında dev harflerle 'Mach mich nicht an, Ali!' (Ali bana sulanma) yazan afişi şöyle gerekçelendirdi:

"Sarışın Alman kızlar son zamanlarda Türk ve Arap kökenli Müslüman erkeklerin yoğun tacizine maruz kalıyor. Türk ve Araplar, caddede, diskoda, gördükleri hemen her yerde Alman sarışınlarına yoğun biçimde sulanıyor. Müslüman kültür çevresinden gelen erkeklerin av gözüyle baktığı kızlarımız korunmasız. Bu kampanyayla, tacize uğrayan sarışınlara yardım etmek amacındayız."

'Camiler İstanbul'da kalsın'

REP'in Hessen gençlik kolları başkanı Matthias Otmar da, "Kadınlarının büyük çoğunluğunu dört duvar arasına hapseden, peçe, türban ya da kara çarşaf arkasına saklayan ve yanında erkek olmadan sokağa çıkarmayanlar, hiç utanmadan Alman kadınlarının, kızlarının peşine düşüyor. Buna hoşgörü gösterilemez" dedi.

Hessen'i donatan parti afişlerinde, 'Kendimi hoşgörüsüz kadın düşmanı İslam dinine karşı koruyorum, Almanya'da zorla evliliğe ve namus cinayetine yer yok. İmza: Sizin Sophie...', 'Minareler yasaklansın', 'Kiliseler köylerde, camiler İstanbul'da kalsın' diye de yazıyor.

Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch'un seçim öncesi yabancılar politikasıyla ilgili yaptığı sert açıklamalara "Bunların orjinali bizde. Kendisine tabu bir temayı kitlelere ulaştırdığı için teşekkür ederiz. Biz de bu görüşleri savunuyoruz, ama ırkçı yaftası yiyoruz" yorumunu getiren REP, 2005 federal seçiminde 0.6 oy aldı ve 2001'den beri hiçbir eyalet parlamentosuna giremedi.