Didim Belediyesince açılan ve yaklaşık 7 aydır süren El Sanatları Kursuna katılan kursiyerlere sertifikalar düzenlenen törenler verildi. El Sanatlar Atölyesinde yapılan törene Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, İl Genel Meclis Üyesi M. Cahit Kaya, Belediye Meclis Üyeleri Şehriban Karkakış, Ahmet Turan Özdemir ve Özlem Girgin Aydın ve kursiyerler katıldı.
Sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didimli ev hanımlarına bu kurslar sayesinde meslek edinmelerini sağlamaya çalıştıklarını ve yaptıkları el emeği ürünleri satarak aile bütçelerine destek olmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Bu gün sizlerinde kursunun son günü, bu yeri önümüzdeki günlerde yıkacağız. Sizlere yeni yer ayarlayacağız. İnşallah yapacağımız Kültür Merkezinde sizlerinde bir yeri olacak. Yetiştiremezsek de sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Emek bizler için çok önemli , sizlerin bu emeği karşısında ne söylense az; kursları başarıyla bitiren tüm bayanları tebrik ediyor, kurs hocalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Mümin Kamacı, eşi Emine Ergun ile Ev Tekstil ve Dokuma kursuna katılan kursun tek erkek kursiyeri Ünal Ergun’a sertifikasını verdi. Başkan Kamacı ayrıca kursa katılan ve İlçede yaşayan 6 İngiliz vatandaş ile diğer kursiyerlere belgelerini tek tek verdi. Didim Belediyesince açılan El Sanatları kursunda kursiyerlere Ahşap Boyama, El Sanatları, Dekoratif Resim, Kurdela Nakış, Takı Tasarım ve Ev Tekstil ve Dokuma kurslarına 193 kursiyerin katıldığı bildirildi.