Bugün öğle saatlerinde Aydın PTT Çarşı Şubesinin önüne gelen Türk Eğitim-Sen Aydın Şubesi üyesi bir grup öğretmen, geçtiğimiz hafta Başbakanlığa 2 bin 682 mektup göndererek başlattığı ‘Eşit işe eşit ücret’ eylemini sürdürüyor.
Hükümetin hazırladığı KHK’da hiçbir şekilde sendikaların görüşünü almadığını dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, “Eşit işe eşit uygulaması dengesizlikleri ortadan kaldıracağına yeni adaletsizlikleri beraberinde getirmiştir. Bu konuda sendikaların görüşü alınmamış, asıl iyileştirme yapılması gereken kesimler göz ardı edilmiştir. Eğitim ordumuzun baş aktörleri olan öğretmen ve akademisyenler infial halindedir. Bu kesimin maaşları artmazken; müsteşar ve genel müdürlere 750 TL ek ödeme verilmesi hangi vicdana sığar? Bir tarafta atanmayan öğretmenler sorunu bir ülke meselesine dönüşmüşken; diğer yanda Milli Eğitim Bakanının inadı yüzünden aileler parçalanmakta ve özür grubu tayinleri yapılamamaktadır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Milli Eğitim Bakanı, öğretmenlere şahsiyet kazandırıyor” açıklamasına tepki gösteren Devli, şunları söyledi: “Sayın Arınç, bu lafı ederken her halde kendinde değildi. Yoksa, Türk öğretmenine ‘şahsiyetsiz’ demek hiç kimsenin hakkı da değildir. Bülent Arınç’ı kınıyor ve acilen Türk öğretmenlerinden özür dilemesini bekliyoruz. Sayın Başbakan’dan da 3 haftadır göndermekte olduğumuz ve göndermeye devam edeceğimiz dilekçeleri dikkate almasını ve öğretmenlerin beklentilerini yerine getirmesini bekliyoruz”
Devli’nin açıklamasının ardından Türk Eğitim-Sen Aydın Şubesi üyesi öğretmenler hazırladıkları dilekçeleri Başbakanlığa gönderdi.