Beytüşşebap ilçesi Beşağaç Köyü yakınlarında 7'si köy korucusu toplam 12 kişinin öldürülmesi ve Küpeli Dağı'nda 13 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinden sonra başlatılan operasyonlar sürüyor.

Cizre-Şırnak, Şırnak-Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri yol güzergahında zırhlı araçlar eşliğinde her gün mayın taraması yapılırken, mayın taramasına katılan öncü askerlerin koruyucu özel elbise giydikleri görüldü.

Cudi Dağı'nda dün geceden beri yoğunlaştırılan operasyonlara sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kobra helikopterler de katıldı. Kobra helikopterleri teröristlerin bulunduğu bölgelere çok sayıda bomba attı.

MEHMETÇİK SINIR ÖTESİNDE DEVRİYE GEZİYOR.

Sabah Gazetesi'nde Zülfikar Aydın'ın haberine göre de Kuzey Irak'a yapılacak sınır ötesi operasyon öncesi 1996 yılından beri bölgede bulunan ileri sınır karakollarında da hareketlilik başladı.

Talabani ve Barzani'nin PKK ile girdiği çatışmalar sonrası sınır güvenliğinin sağlanması için sınıra 8-10 kilometre mesafede Batufa-Begova- Kanimasi hattında kurulan karakollarda yaklaşık 2 bin Türk askeri ile aralarında tankların da bulunduğu 200 zırhlı araç bulunuyor.

Bamerni Havaalanı'nda son yıllara kadar sadece PKK ile ilgili istihbari çalışmalar yapan Türk askerleri devriye gezmeye başladı.

Kanimasi kasabasındaki Dilmentepe ileri sınır karakolundaki askerler Metina ve Gare dağları yakınlarında, sınırın 10 - 20 kilometre derinlikte eller tetikte görev yapıyor.

Arazi arama taraması yapan devriyeler yollara da çıkıyor ancak kontrol yapmıyor. Şüpheli görünen noktalara anında müdahale ediyor. Üç gün önce Naif Boseli Kalesi'nde normalin dışında hareketlilik gören Dilmentepe ileri sınır karakokuluna bağlı bir tank ve zırhlı araçlar üslerine 4-5 kilometre mesafedeki bölgeye gitti.

Türk askerleri hareketliliğin kaleye yerleşen bir grup peşmergeden kaynaklandığını gördükten sonra bir süre kalıp üslerine geri döndü.