Atabay, 2011 Genel seçimlerinin ardından 2011 turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Atabay, 2011 Genel seçimlerinde çıkan sonucunda ülkeye hayırlı olmasını temenni ederken “2011 seçim sonuçlarının öncelikle ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hhalkın iradesidir, herkes buna saygı duymak durumunda diye düşünüyorum. Bacasız sanayi diye tabir ettiğimiz ve 20 milyar doları aşan gelirle turizm sektörü Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri haline geldi” dedi.
12 Haziran Genel seçimlerinde aday olan 1650 Milletvekili adayından sadece 7 kişinin mesleğinin turizmci olduğuna da dikkat çeken Dernek Başkanı Atabay sözlerini şöyle sürdürdü; “2011 seçim sonuçlarını bir turizmci gözüyle değerlendirirken öncelikle hatırlatmak istediğim bir veri var. Bir önceki seçimlere katılan yaklaşık 15 parti, 7 492 kişinin milletvekili seçilmesi için aday gösterilirken 203 kişide bağımsız aday olmuştu.1650 milletvekili adayından mesleğini turizmci olarak ifade eden kişi sayısı yalnızca 7’dir. Sektörün sorunlarını en iyi turizmciler bilir. Bu açıdan bakıldığında dileriz yeni mecliste ve turizmle ile ilgili birimlerde turizmcilerin var olan sıkıntılarını çözecek sektör içinden insanlar temsil eder.
Bir önceki kaçak üretilen alkolle ilgili beyanımda ÖTV oranlarının çok yüksek oluşunun merdiven altı üretimi tetiklediğini ifade etmiştim. Eğer mecliste ve Turizm ilgilendiren yapılanmalarda gerçek mesleği turizmci olan temsilciler bulunsa bu tip konuları ve oranları çok da konuşuyor olmazdık. Ama tabi sözlerime başlarken de ifade ettiğim gibi halkın kendi iradesidir, saygı duyuyoruz ve 2011 seçimlerinin herkese huzur ve refah getirmesini diliyoruz”