AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz Özdemir-Törene Vali Coş’un yanı sıra ADÜ rektörü Mustafa Birincioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, turizm işletmelerinin temsilciler ile öteki yetkililer katıldı.

 

Törendeki konuşmasına “Marifet iltifata tabidir” diyerek başlayan Vali H. Avni Coş “Eskiden beri kamu kurumları olarak turizm işletmecilerinin başarılarından habersiz bir yapımız vardı. Bu eksikliği bir nebze olsun gidermek amacıyla başarılı turizm işletmecilerimize takdir ve teşekkür plaketi vermek için bu töreni tertip ettik. Aydın ekonomisinde turimin payı her geçen yıl artıyor. Görevimiz süresince Milet Arkeoloji Müzesi ve Nazilli Kültür Merkezi yapımları tamamlandı. Aydın Yeni Arkeoloji Müzesi, Karacasu- Afrodisias Turizm yolu, Aydın İl Halk Kütüphanesi restorasyon işleri ise devam ediyor. Karacasu- Afrodisias turizm yolunun maliyeti 30 milyon TL’yi geçiyor. Sadece orada turizm altyapısını güçlendirmek için bu yatırımı yapıyoruz” dedi.

Vali H. Avni Coş, Aydın’daki termal turizm potansiyeline de dikkat çekerek “Davutlar’daki termal tesisler yerel yönetimlere devredildi. Aydın’ın ilk termal oteli olan 150 odalı Alangüllü tesislerinin yapımı sürüyor” şeklinde konuştu.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ise Aydın’ın doğal ve kültürel zenginlikleriyle ülke turizmindeki önemine dikkat çekerek “Sayın valimize turizm alanındaki büyük destek ve himayeleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Uluslar arası alanda ödüller alan Bazmer Turizm, Diana Turizm ve Korumar Oteli yetkililerine teşekkür ediyor; başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Vali H. Avni Coş konuşmasının  ardından Vali H. Avni Coş, Bazmer Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bazmer, Diana Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tonbul adına Gürsel Tonbul ve Korumar Oteli’nin sahibi İsmail Koru adına Genel Müdür Tacettin Özden’e teşekkür plaketi verdi.