Leonardo Da Vinci Programı IVT Hareketlilik Projesi başvurusu Ulusal Ajans tarafından değerlendirilen ve 95 Mesleki Eğitim Projesi içerisine girmeyi başaran Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin “Avrupa Standartlarında Konaklama Hizmetler” adlı projesi çerçevesinde 15 öğrenci ve 2 öğretmen staj eğitimi için İngiltere’nin Londra kentine gidecek. Yapılacak staj öncesinde Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Okul Müdürü Ali Atabay, Okul Öğretmenleri ve öğrenciler Kaymakam Ali Katırcı’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Ali Katırcı öğrencilerin Lewisham College’in de stajlarını yapacağını söylerken “Yapılacak 2 haftalık staj çerçevesinde öğrencilerimiz Avrupa Standartlarında Konaklama Hizmetleri adı altında eğitim görecek. Okulumuzun Konaklama, Mutfak ve Servis Hizmetlerinden öğrenciler katılacak. 2 Öğretmenimizde eşlik edecek. Staj 3-17 Mayıs tarihleri arasında yapacaklar; daha sonra bizde oradaki öğrencileri Ekim ayında ilçemizde ağırlayacağız. Bu staj öğrencilerimizin gelecekteki eğitimleri ve bundan sonraki staj süreleri açısından katkı sağlayacaktır. Buradaki stajlarının sonunda bu öğrencilerimiz İlçemizde bulunan otellerde ve işletmelerde stajını devam edecekler. Hem yurt dışı hem de yurt için de yapacaklar stajlar kendilerine büyük katkı sağlayacaktır.”dedi.
Turizm Meslek Lisesi öğrencilerin İngiltere’nin Londra kentinde bulunan ve projenin ortağı olan Lewisham College kendi bünyesindeki farklı birimleri dâhilinde 15 bin öğrenciye konaklama, seyahat ve turizm da dâhil olmak üzere yaklaşık 20 değişik alanda mesleki eğitim veren Avrupa’nın sayılı ve kapsamlı bir okul arasında yer aldığı öğrenildi.