Başörtüsüzlere maahalle baskını olmaz, bu gerçekleşemez...

Başörtülü öğrencilerin başörtüsüzlere "mahalle baskısı" yapacağı şeklindeki söylemlerin yersiz olduğunu söyleyen YÖK Başkanı Özcan, "Bu asla gerçekleşmez. Aynı şekilde başı açık öğrencilerde başörtülülere baskı yapmaz. Ben buna kefilim. Bunu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu"na da söyledim." diye konuştu.

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, iktidar ve muhalefetin başörtüsü ile ilgili çabalarını samimi bulduğunu belirterek, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı pozisyon taktire şayandır. Gerçekten çok önemlidir” dedi.

Bursa"da bu yıl eğitime başlayan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu'nun Akademik Yıl açılışına katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Selçuk Üniversitesi ve Trabzon KTÜ"de bazı başörtülü öğrencilerin sınıfa alınmaması, Aksaray Üniversitesi"nde ise ek yerleştirme için giden bir kız öğrencinin başörtüsü sebebiyle içeri alınmamasını değerlendiren Prof. Dr. Özcan, üniversitelerde başörtüsü diye bir sorunun kalmadığına dikkat çekti. Özcan, "Bu öğrencilerimiz bir dilekçe ile bize şikâyetlerini bildirsinler, biz gereğini yaparız. Artık üniversitelerimizde başörtüsü diye bir problem yok." dedi.

BAŞÖRTÜSÜZLERE MAHALLE BASKISI OLMAZ

Başörtülü öğrencilerin başörtüsüzlere "mahalle baskısı" yapacağı şeklindeki söylemlerin yersiz olduğunu kaydeden Özcan, "Bu asla gerçekleşmez. Aynı şekilde başı açık öğrencilerde başörtülülere baskı yapmaz. Ben buna kefilim. Bunu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu"na da söyledim." diye konuştu.

"18 yaşına gelmiş kızlara nasıl giyinmeleri gerektiğini söylemenin onur kırıcı olduğunu" belirten YÖK Başkanı, şöyle konuştu: "Başörtüsü konusunda herkes uzlaşmacı bir noktaya geldi. Artık üniversitelerimizde bu sıkıntı konuşulmayacak."

cihan