AKP başörtüsü sorununun çözümünü konuşmak üzere çarşamba günü için TBMM"deki parti gruplarından randevu talep etti. CHP ve BDP"den jet hızıyla olumlu yanıt geldi. MHP ise randevu saati için bugün yanıt verecek.

Referandum sürecine damgasını vuran türban tartışması, seçim öncesi partilerin yeniden gündeminde. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın partisinin Kızılcahamam kampında, grup başkanvekillerine verdiği talimat doğrultusunda Ak Parti yönetimi, dün Çarşamba günü için TBMM"deki parti gruplarından randevu talep etti. CHP ve BDP"den olumlu yanıt alan Ak Parti"ye, MHP bugün yanıt verecek. Ak Parti Grup Başkanvekilleri bu çerçevede Çarşamba günü ilk olarak CHP, ardından da BDP Grup başkanvekilleriyle biraraya gelecek.

Ak Parti"nin, CHP"nin başörtüsü sorunun çözümü konusundaki samimiyetini ortaya koymaya yönelik hamlesinde ilk adım dün atıldı. Ak Parti MYK"da yapılan değerlendirmeler sonrasında, Çarşamba günü CHP, MHP ve BDP"den randevu talep edilmesi, ancak bu görüşmelerde “Ak Parti çözümü” olarak nitelendirilecek herhangi bir somut teklif ya da önerinin gündeme getirilmemesi karara bağlandı. Başörtüsü konusunda özellikle CHP"nin duruşunu ve çözüm formülünü görmek için ziyaretlerde sadece partiler olarak bu konuda ne yapılabilirizin konuşulması, yasal düzenlemeye gerek olup olmadığı konusunda görüş alışverişinde bulunulması kararlaştırıldı.

MYK"da alınan karar doğrultusunda AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekillerini arayarak Çarşamba günü için görüşme taleplerini iletti.

Bozdağ konuya ilişkin VATAN"a yaptığı açıklamada, CHP"nin Çarşamba günü saat 11.00, BDP"nin ise saat 12.00 için randevu talebine olumlu yanıt verdiğini MHP"nin ise, yanıtını bugün bildireceğini söyledi. Bozdağ görüşmelerin grup başkanvekilleri düzeyinde olacağını, hükümetten ya da genel merkez yönetiminde heyette kimsenin yer almayacağını bildirdi.

AKP grubu toplanıyor

Bu arada Kızılcahamam kampında gündemin yoğunluğu nedeniyle güncel meselelere ilişkin söz talebinde bulunup konuşmaya fırsat bulamayan milletvekilleri için Ak Parti grubu bugün Genel Merkez"de basına kapalı olarak toplanacak. Toplantıda Kızılcahamam kapında kendilerine konuşma sözü verilen vekillerin yanısıra, yeni söz talepleri de karşılanacak.

AKP"den RTÜK jesti

AK Parti, kritik türban randevulaşması öncesi, CHP kontenjanından boşalan RTÜK üyeliğinin seçimi konusunda inisiyatifi de CHP"ye bırakarak jest yaptı. Bozdağ, “CHP kontenjanından üyelik için seçim yapılacağından bu konuda kararı CHP"ye bıraktık. Bugün elden Danışma Kurulu kararı imzalayarak seçimlerin yapılmasını sağlayacağız. 2 adayın yarışacağı seçimler için CHP"nin işaret edeceği bir isim olursa, o isme de destek vereceğiz” dedi

Vatan