CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'a mesaj gönderdi. "Türban tartışmaları Başbakan'a yönelik bir tuzak olabilir" diyerek, uyarıda da bulunan Baykal, "Gel bu türban sevdasından vazgeç. Yargıtay ve Danıştay'ın uyarılarını dikkate al. Ülkeyi germe..." çağrısında bulundu. Baykal, şu mesajları verdi:

BAŞBAKAN YENİ DEĞERLENDİRME YAPSIN: Yaşanan olaylar açıkça göstermiştir ki, bu yaklaşım, bu zamanlama ve bu dayatma ülkenin siyasi istikrarını, siyasi dengesini sarsmadan gerçekleştirilemeyecektir. Artık bu noktada Başbakan, yeni ve soğukkanlı bir değerlendirme yapmalıdır. Başbakan gelişmeleri dikkate almalı, bu sevdadan vazgeçmelidir.


KENDİSİNE YÖNELİK TUZAK OLABİLİR: Ülkeyi tehlikeli bir kutuplaşma ve gerilim ortamına sürükleyebilecek bu zorlamadan, ülkeyi germekten vazgeçmelidir. Bunun ülkenin siyasi istikrarına, ekonomisine ve kendisine yönelik bir tuzak olabileceğini görmelidir. Ve gündemi hızla değiştirmelidir.

DERS ÇIKARSIN: Ekonomi çok önemsenmesi gereken tehlikeli sinyaller veriyor. Çok zor bir dış politika süreci ile karşı karşıyayız. İran da dahil. Akıl mantık ve sağduyu Başbakan'ın gerekli dersi çıkarmasını zorunlu kılıyor.

HUSUMET YARGIDAN DEĞİL: Başbakan 'kurumlar arasında husumet var' diyor. Bu bir suçlama olmaktan çok bir itiraftır. Husumetin kaynağı yargı değildir, hedefi de hükümet değildir. Hükümetin, özellikle Sayın Başbakanın Anayasa husumeti, sadece 1982 anayasasına değil, 1921-1924-1961 ve 1982 Anayasaları'nda ortaya çıkan üniter devlet ve laik cumhuriyet anlayışına.

SORUMLULUK BAŞBAKAN'DA: Başbakanın yönetiminde Türkiye her gün daha gergin, daha çatışmalı, daha parçalı bir ülkeye dönüşmektedir. Bu gidişe biran önce son verilmelidir. Sorumluluk da doğrudan Başbakan'ın omuzlarındadır.

Sabah