Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 2012 yılı ilk 6 ayında İl Müdürlükleri tarafından yapılan Belgesiz Seyahat Acentesi Denetimleri’nde düzenlenen toplam tutanak sayısında Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü 104 tutanak sayısıyla Türkiye birincisi oldu.
Aydın genelinde Belgesiz Seyahat Acentesi Denetimleri’ne aralıksız olarak devam edildiğini ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, yapılan denetimlerde kusurlu bulunan 104 işletme hakkında tutanak tutulduğunu söyledi. Denetimlerin turistlere kaliteli hizmet verilmesi ve memnuniyet açısından önemli olduğunu vurgulayan Aktakka, “Belgesiz Seyahat Acentesi Denetimleri’nde 104 konu tespit edildi ve bunlarla ilgili tutanaklar tutuldu. Kusurlu bulunan yetkili acenteler Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bildirildi. Seyahat acentesi olmayıp tur düzenleyenler hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu. Denetimlerimiz aralıksız olarak devam ediyor. Amacımız ilimizi ziyaret eden turistlere daha kaliteli hizmet vermek, tur ve gezilerin ehil kişiler tarafından yapılmasını sağlamaktır. Turistlere doğru bilgilerin yetkili seyahat acenteleri ve ulusal turist rehberleri tarafından verilmesi gerekiyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bunu sağlamak ve turistlerin memnun bir şekilde ilimizden ayrılmalarına katkı vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü verileri göre İl Müdürlüklerinin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği 229 Belgesiz Seyahat Acentesi Denetimleri’nde tutanak sıralaması şu şekilde gerçekleşti: Aydın 104, İstanbul 51, Denizli 18, Aksaray 12, Mersin 8, Isparta 7, Diyarbakır 6, Tekirdağ 6, Adana 5, Kocaeli 5, Mardin 3, Kütahya 2 ve Balıkesir 2. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120810aw000289_01.jpg