Tunus"ta halk Zeynelabidin Bin Ali"yi devirdikten sonra yerine gelen geçici hükümetin de değişmesini sağladı. Gösterilerin ardından en az iki kilit bakanlık dağişiyor.

Tunus"ta halk şimdi de geçici hükümeti devirdi. Halkın devirdiği eski Tunus Başkanı Zeynelabidin Bin Ali"nin 14 Ocak"ta ülkeyi terketmesinin ardından kurulan yeni geçici hükümette başbakan ile birlikte 6 eski bakan da yerini koruyunca, halk yeniden “temiz hükümet” söylemi ile sokaklara döküldü.

Halkın yeni hükümete öfkesi dinmezken, devrimi destekleyen Tunus ordusu Genelkurmay Başkanı Raşid Ammar “İktidar boşluğu yaratmak isteyenler var. İktidar boşluğu terörü, terör de diktatörlüğü getirir” açıklaması yapınca, geçici hükümetin yenileneceği açıklandı.

Bin Ali döneminde de aynı görevi yapmakta olan, içişleri, dışişleri ve savunma bakanlarının değiştirileceği belirtildi. Tunus"un eski Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali ve ailesinin ülkeyi terketmesinin ardından, geçici başkan olarak atanan Meclis Başkanı Fuad Mebazaa, hükümet kurma görevini eski Başbakan Muhammed Ganuşi"ye vermişti. Bu hükümette 6 eski bakanın görevlerini korumaları, halkı yeniden sokaklara dökmüştü.

Interpol"den Bin Ali için kırmızı bülten

Uluslararası Polis Örgütü Interpol"un, Tunus"un devrik Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali ve altı akrabasının tutuklanmaları amacıyla kırmızı bülten çıkardığı bildirildi. Interpol tarafından dün akşam yapılan açıklamada, talimatın 188 üye ülkeye gönderildiği belirtildi. Tunus Adalet Bakanı Elezher Karavi Şebbi, 14 Ocak"ta ülkeden kaçan Bin Ali, karısı Leyla El Tarablusi ve ülkeden kaçan diğer aile üyelerinin tutuklanmaları için Interpol"den yardım istediklerini açıklamıştı.

Milliyet