Ankara’da eşini trafik kazasında kaybeden ve 3.5 yaşında bir kızı olan 33 yaşındaki TRTsanatçısı Hatice Kaçmaz’a aynı mahallede oturduğu Orhan M. evlenme teklif etti. Orhan M., akrabası olan iki kadını, Kaçmaz’ın evine göndererek istedi. Kaçmaz, hem Orhan M.’nin teklifine hem de evine gelen kadın akrabalarına olumsuz cevap verdi.

Ağzını kapatıp sürükledi
 
Bunun üzerine 13 Eylül’de, markette alışveriş yapan Kaçmaz’ı takibe alan Orhan M., genç kadını kaçırmak istedi. Orhan M., Kaçmaz’ın ağzını kapatıp yerde sürükleyerek Yenimahalle Serhat Mahallesi’nde bulunan İbrahim Karakoç Parkı’na götürdü. Orhan M., burada Kaçmaz’ı 15 yerinde bıçakladı. Kanlar içinde yerde yatan Kaçmaz vatandaşlar tarafından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, olay yerinden kaçan Orhan M. polis tarafından yakalandı. Orhan M.’nin ifadesinde, “O gün evlilik teklifimi tekrarlamak istedim. Bana bağırıp hakaret etmeye başladı. Kendimi kaybettim” dediği belirtildi.
 
Tutuklanan Orhan M.’nin daha önce de öz kardeşini ve babasını bıçakladığı, bu nedenle cezaevinde yattığı da belirtildi.
 
‘Devlete küskünüm’
 
Kaçmaz’ın babası Dilaver Süleymanoğlu, “Biz bunları tanımayız. Bir gün iki kadın geliyor, ‘Bekar oğlumuz var, kızını istemeye geldik’ diyorlar. Kızım da ‘Benim çocuğum var, evlenmek istemiyorum’ diyor. Daha önce de meğer tehdit etmişler, annesiyle beraber kızımın peşinde geziyorlarmış” dedi.
Süleymanoğlu, “Ben devlete küskünüm, Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, Adalet Bakanı’na küskünüm. Bu canilerin ortada gezmemesi lazım” dedi. Ses sanatçısı olan Kaçmaz’ın bu yıl albüm çıkaracağı da ifade edildi.