TRT, 2009"a hızlı girmeyi planlıyor. Kürtçe TV için atakta olan kurum, 2009 yılında bir de müzik kanalı açmak için kolları sıvadı.
Kanalın uydudan mı, karasaldan mı yayın yapacağı henüz netlik kazanmazken, yayınlarında ağırlıklı olarak Türkçe müzikler kullanacağı ifade ediliyor.

TRT"nin boş bulunan 78 sanatçı kadrosunu da yeni müzik kanalı nedeniyle iptal ettiği ortaya çıktı. Çünkü kurum artık sözleşmeli sanatçılar çalıştırmayı planlıyor.

MAAŞ DENGESİZLİĞİ

Kurum, memur kadrosunun dışında sözleşmeli personel olarak çalışmaya başlayacak olan yeni sanatçılara, ayda 10 bin YTL"ye varan maaş verecek. Böylece sanatçıların kurum yerine bar, gazino ve konser programlarına ağırlık vermelerinin de önüne geçilecek. Kurumda halen maksimum 2-3 bin YTL arasında maaş alan yaklaşık 425 sanatçı bulunuyor.

Bu arada TRT sanatçılarının, özel sahne programları karşılığında kurumun talep ettiği en yüksek bin YTL olan katkı payından rahatsız olduğu öğrenildi. Sanatçıların, “Kurum ücret talep edince bizim özel programlara çıkmamızda sıkıntılar yaşanıyor” şeklinde şikayetlerde bulunduğu ifade edildi. Şikayetler karşısında Genel Müdür İbrahim Şahin"in, “Kamu kurum ve kuruluşlarında sahne aldığınızda kurum ücret talep etmiyor. Kurumun istediği çok düşük miktardaki parayı vermeyen firmaya zaten gitmeyin” diye tepki gösterdiği ifade edildi.

Haber: AKŞAM gazetesi