TCDD 6. Bölge Müdür Vekili Mustafa Çopur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun teknolojik gelişmelere göre kendini yenileme gayretinin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.
Çopur, 10 bin kilometreyi aşan hat uzunluğuna sahip TCDD'nin, Türkiye'nin yük ve yolcu taşımacılığı sektöründe önemli bir işlevi yerine getirdiğini bildirdi.

'Geliştirme ve hızlı trenlerin işletilmesi' programları kapsamındaki çalışmalarda elde edilen başarının trenlere olan ilgiyi her geçen gün artırdığını anlatan Çopur, 'Geçmiş yıllarda trenin tercih edilmesindeki en büyük faktör, fiyat avantajı ve özellikle kış aylarında meydana gelen trafik kazalarını dikkate alırsak güvenli yolculuktu' diye konuştu.

Son yıllardaki atılımlarla vagonlardaki konfor, hatlardaki yenileme ve sefere dahil edilen yeni setlerle seyahat süresinin kısalmasının eklenmesiyle trenle yolculuğa ilginin daha da artırdığını kaydeden Çopur, ayrıca, vagonlarda ısıtma, soğutma, müzik yayını, yatırılabilen koltuklar ve doğayı izleyerek keyifli bir seyahat imkanı sunulmasının da cazibeyi yükselttiğini kaydetti.

Trenlerle seyahatin diğer seçeneklerin yarı fiyatına gerçekleştirilmesinin günümüz için son derece önemli olduğunu ifade eden Çopur, şunları söyledi:

'Sadece dar gelirli değil gelir düzeyi yüksek olanlar da treni tercih ediyor. Yılın her döneminde trenle seyahate ilgi yüksek. Özellikle da bayram ve diğer uzun tatil öncesi ve sonrasında öğretmenlerle öğrencilerin ilgisi fazla oluyor.

Tanıtım çalışmaları da trene olan trendin artmasına katkı sağladı. 7-12 yaşlarında yüzde 50, öğretmen, öğrenci, yaşlı grup ve gidiş-dönüş biletlerle yüzde 20 indirimler sağlanıyor.

Yataklı vagon ve yemek yeme imkanı sunulması da avantajı artıran bir durum. Kurban Bayramı süresince ve sonraki birkaç gün için Ankara, İstanbul, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır gibi illere sefer yapacak olan yolcu trenlerindeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasını bekliyoruz. Talep artışı dikkate alınarak ek vagonların seferlere çıkartılması konusunda da önlemler alındı.'/yeni şafak