ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde kontrollü hemzemin geçitte posta treninin çarptığı otomobildeki 2 kızkardeş öldü, babaları ise yaralandı. Yaralanan baba Ömür Lütfü Tutlu, hemzemin geçitteki geliş ve gidiş yönünde yolları kapatan bariyerlerden birinin havada olduğunu, sinyalizasyon sisteminin arızalı olduğunu iddia etti.

Kaza, dün saat 06.45 sıralarında ilçeye bağlı Çakaldere Köyü Mevkii'nde meydana geldi. Trenin hemzemin geçite 1500 metre yaklaşmasıyla otomatik olarak kapanan bariyer sistemi bulunan noktaya gelen 32 yaşındaki Emine Tutlu, yönetimindeki 01 L 3603 plakalı otomobille iddiaya göre tam olarak inmemiş durumdaki boşluktan hızla geçmeye çalıştı.

Bu sırada, makinist Ahmet Arık yönetimindeki 52517 sefer sayılı Diyarbakır- Adana seferini yapan posta treni hızla geçerken, merdiveni otomobilin ön tamponuna hızla çarpıp sürükledi. Otomobil sürücüsü Emine Tutlu olay yerinde öldü, ablası 33 yaşındaki Aysun Tutlu Sümer ile babası 60 yaşındaki Ömür Lütfü Tutlu da yaralandı. Ceyhan Devlet Hastanesi'ne götürülen 2 yaralıdan durumu ağır olan ve kızkardeşiyle birlikte aynı fabrikada çalıştığı belirtilen Aysun Tutlu Sümer de bugün yaşamını yitirdi.

FARKLI İDDİALAR

Kazada yaralanan baba Ömür Lütfü Tutlu, hemzemin geçitteki geliş ve gidiş yönünde yolları kapatan bariyerlerden birinin havada olduğunu, sinyalizasyon sisteminin arızalı olduğunu iddia etti. Bariyerlerin inmesinin yanı sıra kırmızı ışıkla da ikaz veren hemzemin geçitteki ışıkların da yanmadığını öne süren Tutlu, “Bariyerlerin birinin inik olduğunu görünce, kızımı uyardım.

Tren olabileceğini söyleyip, araçtan inip bakmak istedim. Trene bakmak isterken birden önümüze tren çıktı. Siren bile çalmadı. Otomobilin ön tamponuna trenin merdiveni çarptı, uçurdu. Ben de savruldum” dedi. Çakaldere Köyü Muhtarı Fatih Uçar da hemzemin geçidin sık sık arızalandığını söyledi.

DDY yetkilileri ise hemzemin geçitteki bariyerlerin tren sinyalini alınca otomatik olarak kapandığını, arıza bulunmadığını, sürücünün inmek üzere olan bariyerlerin arasından geçmek istediğini öne sürdü.- dha