Trabzonsporlu futbolcu Umut Bulut, forvet mevkisine yapılan transferlerin kendisini rahatsız etmediğini söyledi.

Bordo-mavili fubolcular Umut Bulut ve Hrvoje Cale, kamp yaptıkları Gloria Golf Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. Forvet oyuncu Umut Bulut, kamp çalışmalarının üst düzeyde ve çok güzel geçtiğini söyledi.

Devre arasını en iyi şekilde değerlendirip, ligin ikinci yarısında da ilk yarıda göstedikleri başarılı performansı devam ettirmek istediklerini belirten Umut, ''Biz sadece işimize bakıyoruz. Ligdeki 5 puanlık fark tabii ki önemli. Maçlarımıza tek tek bakıyoruz. Ligin ikinci yarısında liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz'' dedi.

Kampa geç gelen ve halen gelmeyen yabancı oyuncuları eleştiren, bu oyuncuların zamanında gelmesi gerektiğini dile getiren Umut, bu oyuncularla ilgili teknik direktör Şenol Güneş ve yöneticilerin gerekeni yapacağına inandığını kaydetti.

Trabzonspor'un yeni transferi Pawel Brozek ve Piotr Birozek'in takıma fayda getireceğini vurgulayan Umut, şunları söyledi:

''Forvet mevkisine yapılan transferler beni rahatsız etmiyor. Büyük bir takımda oynuyoruz. Bu tür takımlarda kadroda 2-3 forvet gerekiyor. Ben 2006 yılında Trabzonspor'a geldim ve o yıldan bu yana da takımda her zaman 4-5 forvet vardı. Sonuçta ben kendi işimi yapıyorum. Pawel Brozek, hem benim işimi kolaylaştırır, hem de takıma fayda sağlar.''

Ligin ikinci yarısında Trabzonspor'un lider olması ve maçları kazandığı sürece arkadan gelen takımların kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen Umut, şampiyonluk yarışında Bursaspor ve Fenerbahçe'nin kendilerini zorlayacağını belirtti.

Bu sezon hedefinin atabildiği kadar gol atabilmek olduğunu söyleyen Umut, ''İnşallah atacağım gollerle takımım şampiyon olur. Milli takımda da kalıcı olmak istiyorum. Hem Trabzonspor'da hem de milli takımda goller atmak istiyorum'' dedi.

Bir gazetecinin sezon sonunda Avrupa'ya transfer olup olmayacağı ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Umut, ''Bunları konuşmak için çok erken. Şu anda Trabzonspor'un şampiyonluğuna odaklandık. Hedefimde tabii ki Avrupa'da oynamak var. Ama şimdi sadece Trabzonspor'un şampiyonluğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

-''GERİYE DÜŞSEK BİLE MÜCADELEYİ BIRAKMIYORUZ''-

Hırvat futbolcu Hrvoje Cale ise ligdeki 5 puanlık farkın önemli olduğunu söyledi. Sadece ilk yarıyı bitirdiklerini, önlerinde henüz 17 maç olduğunu dikkati çeken Cale, ''Lige maç maç bakıp, zafere ilerlemek istiyoruz. Ayrıca rakiplerimizin de puan kayıplarını bekliyoruz'' dedi.

Kendi mevkisine yapılan (Piotr Brozek) transferi de değerlendire Cale, ''Bu tür durumlar futbolda olağan şeyler. Aynı pozisyonda 2-3 oyuncunun olması rekabet getirecektir. En iyi performansımı gösterip formayı kapmak istiyorum'' diye konuştu.

Takımdaki oyunculara yapılan eleştirilerden Türk oyuncular kadar etkilenmediğini belirten Cale, kendisi için teknik direktör Şenol Güneş'in söylediklerinin önemli olduğunu ve Şenol Güneş'in kendisine gösterdiği özgüven sayesinde de iyi bir performans sergilediğini ifade etti.

Trabzonspor'un ilk yarıda gösterdiği başarının takım oyununa bağlı oluğunu vurgulayan Cale, şöyle devam etti:

''Zirvede olmamızın nedeni sahada takım olarak birlikte mücadele etmemiz. Takım olarak oynuyoruz. Geriye düşsek bile mücadeleyi bırakmıyoruz. Ligin ilk yarısına bakıldığında maçların bir çoğunu son 20-25 dakikada koparmışız. Bu da mücadeleyi bırakmadığımızı gösteriyor.''

A.A.