Bordo-mavili ekip Suudi Arabistan"ın Al Ittihad takımı ile Cidde"de oynadığı özel maçta 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı, Pawel Brozek"in golüne El Şumrani, Al Hassan ve Al Rashed yanıt verdi.

A Milli Takımın Avusturya ile oynayacağı maç nedeniyle lige verilen arada Suudi Arabistan"ın Cidde kentine gelen Trabzonspor, Al-Ittihad takımı ile oynadığı özel maçı 3-1 kaybetti.

Prens El-Faysal Stadı"nda yapılan ve Al-Ittihad takımının eski oyuncusu Ahmed Cemila"nın jübilesinin de yapıldığı maçta, Trabzonspor Bora, Serkan Balcı, Giray, Egemen, Cale, Alanzinho, Ceyhun, Colman, Piotr Brozek, Jaja ve Pawel Brozek 11"i ile sahaya çıktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, 4. dakikada Polonyalı oyuncusu Pawel Brozek"in golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip bu gole 20. dakikada Nasir El Şumrani, 49. dakikada Al Hassan ve 73. dakikada ise Mohammad Al Rashed "in golleriyle karşılık verdi ve mücadeleden 3-1"lik skorla galip ayrıldı.

Sevgi seli

Trabzonspor"un Al-Ittihad ile oynadığı hazırlık maçını bini gurbetçi yaklaşık 11 bin kişi izledi. Tribünde, "Bize Her Yer Trabzon" ve "Bize Her Yer Türkiye" pankartları açan gurbetçiler, futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu. Bazı Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar ise kendi takımlarının formalarını giyerek Trabzonspor"a destek verdi. Şenol Güneş, jübilesi yapılan Ahmed Cemila"ya maç öncesi isminin yazılı olduğu bordo-mavili bir forma hediye etti. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, karşılaşmayı Prens Faysal ile birlikte izledi. Yaklaşık yarım saat geç başlayan maçtan önce ev sahibi ekibi, taraftarlar için görsel şölen düzenledi. Öte yandan maç öncesi yöneticiler, taraftarlar ve basın mensupları Umre ziyareti yaptı.

Onur üç ay Amerika"da

Yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu kapatan Onur Recep Kıvrak, üç ay boyunca Amerika"da tedavi görecek. Bordo- mavili takımın Onur"un bir an önce sahalara dönmesi için tüm imkânları seferber ettiği öğrenilirken, genç kaleci de bu yakın ilgi nedeniyle yönetime teşekkür etti. Genç kaleci, sakatlandığı andan itibaren herkesin kendisine yardımcı olmak için çalıştığını belirtti.