Sivasspor'a tarihindeki en önemli başarıları yaşatan teknik adam olarak tarihe geçen Uygun'u takımın başına getirebilmek için Bordo-Mavili kulübün başkanı Sadri Şener yoğun çaba sarf ediyor. Genç ve başarılı teknik adamı hafta sonu Galatasaray ile oynayacakları lig maçına davet eden Sadri Şener'in memnun olmadığı Hugo Broos'u en kısa sürede yollamayı düşündüğü öğrenildi. Genel Koordinatör Ünal Karaman'ın da gönlünde Uygun'un yattığı, yönetimin de memnun olmadıkları Broos'un gönderilip yerine Bülent Uygun'u alarak yeni bir çıkış yakalamayı düşündüğü ifade edildi. Trabzonspor, Uygun'la anlaşması halinde devre arasına kadar mevcut kadro ile devam edecek. Transfer döneminde ise Bülent Uygun'un eksik gördüğü bölgelere takviye yapacağı belirtildi.

Bu arada Trabzonspor, teknik direktörü Hugo Broos yönetiminde Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman öncesi futbolcularıyla kısa süreli toplantı yapan Belçikalı çalıştırıcı, futbolcularına kendisinin de izlediği Belçika Milli Takımı ile A Milli Futbol Takımı arasında yapılan karşılaşmayı örnek gösterdi. Bu örneği Belçikalı olduğu için vermediğini vurgulayan Broos, "Onların performansını beğendiğim için bu örneği veriyorum. Belçika Milli Takımı, hedefi olmadığı halde iyi bir mücadele örneği ortaya koydu. Oyuncular, son dönemlerde çok eleştiriliyordu. Eğer bu karşılaşmayı kaybetselerdi basın tarafından bu eleştirilerin dozu daha da artacaktı. Onlar hem takımları için hem onurları için mücadele ederek kazandılar." diye konuştu.

Bu arada Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Mehmet İrfan Coşkun, sağ ayak bileğinden sakatlığı bulunan İbrahim Yattara'nın ameliyatlık bir durumunun söz konusu olmadığını, ancak bu futbolcunun Galatasaray maçında oynamasının zor gözüktüğünü söyledi. Yattara'nın Belçika'da doktor kontrolünden geçtiğini ifade eden Coşkun, "Orada da aynı bizim koyduğumuz teşhis konuldu. Orada da çok farklı bir şey uygulanmadı ve Trabzon'a döndü. Oynaması için bacağının güçlenmesi ve özgüvenini kazanması lazım." dedi./zaman