Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 105 gün sonra sahadan galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor, maç fazlası ve 63 puanla liderliğe yükseldi.

En son ligin 17. haftasında sahasında Kardemir Karabükspor'u 3-0 mağlup eden bordo-mavililer, böylece ikinci yarı sahasındaki 4. maçında galibiyetle tanıştı.

Karadeniz ekibi,sahasında Ankaragücü ile 1-1, Medical Park Antalyaspor ile 0-0 ve Kayserispor ile 3-3 berabere kalmıştı.

İlk yarı...

Ligde şampiyonluk mücadelesinde yara almadan yoluna devam etmek isteyen Trabzonspor, ilk yarıda rakibine karşı baskılı bir futbol sergiledi.

Maça hızlı başlayan bordo-mavililer, özellikle bu bölümde girdiği gol fırsatlarını değerlendiremezken, aradığı golü devrenin son anlarında Umut ile bularak 1-0 öne geçmeyi başardı. Bordo-mavili futbolcu, bu golüyle ligdeki 100. golünü kaydetti.

Konuk takım ise Robak ile ender pozisyonlar bulduysa da bunları değerlendiremedi.

3. dakikada Selçuk'un ara pasında topla ceza alanına giren Umut'un şutunda, kaleci Pawelek meşin yuvarlağı kornere çeldi.

4. dakikada Colman'ın kullandığı korner atışında, Selçuk topu kafayla yakın mesafedeki Umut'a doğru aktardı. Ancak bu futbolcunun kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.

10. dakikada Selçuk'un sağdan korner atışında, ceza alanı içindeki Burak'ın kafa şutunda, top kaleci Pawelek'te kaldı.

12. dakikada hızlı gelişen Konyaspor atağında bir anda sağ çaprazda kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Robak'in vuruşunda, Tolga'nın ayağına çarpan top kornere gitti.

17. dakikada Gökhan'ın savunmanın arkasına attığı top ile buluşan Robak, sol çaprazda ceza alanını terk eden kaleci Tolga'yı geçti. Ancak bu sırada araya giren Serkan, topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

38. dakikada Gökhan'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Robak'ın gelişine vuruşunda, top direğin az farkla yanından auta gitti.

41. dakikada Giray'ın kendi yarı alanından gönderdiği uzun top ile savunmanın arkasında buluşan Alanzinho'nun ceza alanının hemen içinden gelişine vuruşunda, üst direğe çarpan top auta gitti.

43. dakikada Colman'ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşarak ceza alanına giren Burak, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu yanında bulunan Umut'a aktardı. Bu futbolcuda kendisine doğru hamle yapan kaleci Pawelek'in sağ tarafından topu filelere gönderdi: 1-0

45. dakikada Basem Abbas'ın kafa ile kaleci Pawelek'e kazandırmak istediği topu araya giren Burak kaptı. Sol çaprazdan ceza alanına giren bu futbolcunun şutunda kaleci Pawelek tehlikeyi önlemeyi başardı.

İlk yarı Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı...

70. dakikada Hakan'ın sağdan yerden ortasında, ceza alanındaki Zayette'nin vuruşunda, top direğin üstünden auta gitti.

73. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest atışta, ceza alanı içindeki Umut'un kafa vuruşunda, kaleci Pawelek çelmeyi başardı.

77. dakikada Ertuğrul'un ceza alanı dışından gelişine vuruşunda, top kaleci Tolga'da kaldı.

80. dakikada Alanzinho'nun pasında, ceza alanı sol tarafında topla buluşan Cale'nin vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

83. dakikada Alanziho'nun yaklaşık 30 metreden şutunda, kaleci Pawelek sağ tarafına gelen topu güçlükle kornere çeldi.

84. dakikada Selçuk'un sağdan ortasında, kale çizgisi önünde Umut'un dokunduğu top üsten auta gitti.

Karşılaşma Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Umut "Yüzler Kulübü"ne girdi

Trabzonspor'un forvet oyuncusu Umut Bulut, Konyaspor'a attığı golle Süper Lig tarihindeki 100. golünü kaydetti.

Karşılaşmanın tek golünü atan Umut Bulut, Ankaragücü ve Trabzonspor forması giydiği toplam 245. maçında 100. golüne ulaşarak "100'ler kulübü"ne girmeyi başardı.

Ligin 22. haftasında Manisaspor maçında attığı golle 99 gole ulaşan Umut Bulut, 4 haftalık bir dönemin ardından "100'ler Kulübü"ne girerek dalya stresini de son vermiş oldu.

Ligde bu sezonki 10. golüne ulaşan Umut Bulut, "100'ler Kulübü"ne girerek Trabzonspor forması giymiş futbolculardan bu unvanı elde eden 6. oyuncu oldu.

Daha önce bordo-mavili takım forması giyen Hami Mandıralı, Fatih Tekke, Oktay Derelioğlu, Sergen Yalçın ve Hasan Özer "100'ler Kulübü"ne girmeyi başarmıştı.

Umut, Fenerbahçeli Alex De Souza ve Antalyasporlu Necati Ateş'ten sonra bu sezon üçüncü kez "100'ler Kulübü"ne giren futbolcu oldu.

Ayrıca Umut Bulut, Süper Lig "100'ler Kulübü'ne" giren 33. futbolcu olarak tarihe geçti.