Cem Garipoğlu'nun anneannesi, dayıları ve teyzelerinin de aralarında bulunduğu 6 kişi sorgulandı. Anneanne S.E. 'Cem'i basın korkuttu. Yoksa teslim olurdu" dedi.

Münevver Karabulut cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan katil zanlısı C.G'nin 6 yakını dün sorgulandı. 2 gün önce de gözaltına alınan Levent Garipoğlu'nun ikinci kez ifadesine başvuruldu. Cem Gariboğlu'nun anneannesi S.E. Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Polisin kendisine Cem Gariboğlu'nu görüp görmediklerini sorduklarını belirten S.E, 'Ben torunumu görmedim. Nerede olduğunu da bilmiyorum' dedi.

KEŞKE CEM ÖLSEYDİ

Kendisinin daha önce de ifade verdiğini, evlerinin arandığını ancak herhangi bir şey bulunamadığını anlatan E, 'Basın bu konuyu memleket meselesi haline getirdi. Her gün cinayet işleniyor. Bu çok korkunç bir şey ama basın bizi Abdullah Öcalan'dan daha kötü gösteriyor. Bizim acımız Münevver'in ailesinin acısından büyük. Kızım ifadelerinde, 'Cem böyle bir cinayeti işleyeceğine keşke ölseydi' dedi' diye konuştu. Anneanne S.E. bir gazetecinin 'Cem Gariboğlu neden teslim olmuyor?' sorusuna 'Onu, basın korkuttu. Her gün televizyonlarda, gazetelerde gösteriyorsunuz. Korkmasaydı babasına kıyamazdı. Babası onun yüzünden şu anda cezaevinde. Ortaya çıkar teslim olurdu' yanıtını verdi. C.G'nin anneannesi S.E. dayıları S. ve S.E ile teyzesi L.P. daha sonra İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden ayrıldı. Akşam saatlerinde de Münevver Karabulut'un kardeşi ve dayısı İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Tekin Akdoğan ile görüştü. / yenişafak