Tüm yurt genelinde olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı"nın 86"ıncı yıldönümü Didim"de de coşkuyla kutlanırken, resmi geçit töreninin sonunda ailesini kaybeden Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Halil Kutluan, paniğe neden oldu. Gözyaşları içinde kaybolduğunu söyleyerek öğretmenlerinden yardım isteyen küçük çocuğun ailesinin bulunması için tören alanında anons yapıldı. Arama çalışmaları sırasında minik öğrenci gözyaşlarını tutamazken, sakinleştirmek ise öğretmenlere kaldı. Kutluan"ın gözyaşları ve korku dolu bakışları kısa süreli paniğe neden olurken, öğrenci daha sonra Didim Belediyesi zabıta ekiplerine teslim edildi. Yapılan anonslara rağmen öğrencinin ailesi bulunamadı.

İNGİLİZLERDE 29 EKİM"E UNUTMADI
Didim"deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilçede yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Törenler sırasında İngilizlerde, Türkler gibi sayı duruşunda bulundu. Halk oyunları ekiplerince sergilenen gösterilere alkışlarla eşlik eden İngilizler, resmi geçit törenini ilgiyle takip etti.

DİDİMLİ GAZİNİN AÇILIM TEPKİSİ
Didim"deki törenlere katılan 79 yaşındaki Kore Gazisi Mehmet Maruf da, törenler boyunca duygusal anlar yaşadı.
1951-1952 yıllarında Kore"de savaştığını hatırlatan Maruf, dağdan inen PKK"lıların davul-zurna ile karşılanmasına tepki gösterdi. PKK"lıların daha sonra serbest bırakılmasının da doğru olmadığını savunan Maruf, “Bırakılmazını istemezdim. İçimiz yanıyor. Tabii ki son durumlara karşıyız” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Kore Gazisi Mehmet Maruf, yakasında taşıdığı Atatürk rozeti ve madalyası ile gurur duyduğunu da sözlerine ekledi. / iha