TBMM'de görüşülen ''Torba Tasarı'', KESK Aydın Şubeler Platformunca protesto edildi.
Eğitim-Sen Aydın Şubesi önünde toplanan KESK Aydın Şubeler Platformu üyelerinden oluşan bir grup, pankart açıp, meşale yakarak AK Parti Aydın İl Başkanlığına doğru yürüyüşe geçtikleri sırada polis ekipleri grubun sokaktan çıkışını engelledi.
KESK Dönem Sözcüsü Orhan Aygün ve çeşitli sendikaların şube başkanlarının yaptığı görüşmelere rağmen grubun yürüyüşüne izin verilmezken, grup üyeleri ellerindeki meşaleleri söndürerek, sessiz bir şekilde yürüyüşe geçtiler. Bu yürüyüş de çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu.
Engellenmenin hukuksuz olduğunu savunan grup, polis barikatı önünde oturma eylemi gerçekleştirdiler.
Yaklaşık 45 dakikalık eylemin ardından KESK Dönem Sözcüsü Orhan Aygün, üyelere yaptığı açıklamada, polisler tarafından yürüyüşlerinin engellendiğini, basın açıklamasını bulundukları yerde yapacaklarını söyledi.
Aygün, yaptığı basın açıklamasında, ''Torba Yasa'' olarak bilinen tasarıyla AK Parti'nin halkın değil, sermayenin iktidarı olduğunun görüldüğünü, Türkiye'nin gidişinin, karanlığa doğru olduğunu iddia etti.
Aygün, yürüyüş ve sonrasındaki basın açıklamalarının engellendiği gerekçesiyle, yarın Aydın Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
Çeşitli sloganlar atan grup, açıklama sonrası dağıldı.