RESMİ transfer pazartesi günü başlayacak ama Türk futbolunda şimdiden Mehmet Topuz kavgası yaşanıyor. Önceki akşam Beşiktaş"la anlaşan ve bu konuda kamuoyuna açıklama yapılan Mehmet Topuz"un transferi Fenerbahçe"nin dün devreye girmesi ve bonservisini sarı lacivertli kulübe vermesiyle kaosa dönüştü.
Beşiktaş, Mehmet Topuz için Kayserispor Kulübü"ne 5 milyon Euro önerdi ve bu futbolcu ile anlaştı. Ancak Mehmet Topuz için devrede olan Fenerbahçe dün yapılan pazarlıklar sırasında Kayserispor"a 5 milyon Euro ile devre arasında 1 milyon Euro karşılığında Ankaragücü"nden transfer ettiği Gökhan Emreciksin"i önerdi. Sarı kırmızılı kulüp bu teklif üzerine Mehmet Topuz"un bonservisini, futbolcu Beşiktaş"ı seçtiğini ve anlaştığını belirtmesine rağmen F.Bahçe"ye verdi. F.Bahçe resmi internet sitesinde “Mehmet Topuz Fenerbahçe"de” başlığıyla yapılan açıklamada, “Kulübümüz, Kayserispor ile Mehmet Topuz"un transferi konusunda anlaşmaya varmıştır. Bu transfer kapsamında Fenerbahçe Kulübü bir oyuncusunu Kayserispor"a verecektir” ifadeleri kullandı.

F.Bahçe"ye imza atmam

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, kulüpleri ile 1 yıllık sözleşmesi bulunan Topuz konusunda Fenerbahçe ile anlaştıklarını belirterek, “Bundan sonra Mehmet Topuz"un hangi takımda oynayacağı Fenerbahçe ile bu futbolcu arasındadır. Fenerbahçe isterse oyuncusunu başka takıma satabilir. Mehmet Topuz"un bonservisi Fenerbahçe"nin elindedir” dedi.

Beşiktaş"la anlaşan Mehmet Topuz ise “Çocukluğumdan beri Beşiktaşlıyım. Fenerbahçe"ye asla imza atmayacağım. Hiçbir para karşılığı beni Beşiktaş"tan söküp alamazlar. Para herşey değildir. İnsanın onuru ve haysiyeti vardır. Herkes aynaya bakıp, öyle konuşsun” dedi. Beşiktaş yönetimi ise yaşanan gelişmelerden duydukları rahatsızlığı belirtip, “Gerekirse FİFA"ya gideriz” dediler.

İş inada binerse Kayseri"de kalır

FUTBOL Federasyonu hukukçuları, Mehmet Topuz"un Kayserispor ile sözleşmesi devam ettiği için Beşiktaş ile yaptığı anlaşmanın geçerliliğinin olmadığını bildirdi. Topuz"u almak isteyen kulüp önce Kayserispor ile anlaşmak zorunda. Topuz, Kayserispor"un bonservisini verdiğini açıladığı F.Bahçe"de oynamak istemezse ve iş inada binerse, yıldız futbolcu sözleşmesi sürdüğü için kulübüyle 1 sezon daha devam etmek zorunda. Topuz"un, “Kayserispor"dan alacağım var” şeklindeki sözleri ile ilgili olarak da kesin kararı Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu verecek. hürriyet