Suriye’de yönetim karşıtı gösterilerin merkezi konumundaki Deraa kentine tank ve zırhlı araçlar eşliğinde binlerce asker girdi. Suriye ordusunun, yoğun silah seslerinin yükseldiği kentte büyük bir operasyon düzenlediği bildirildi. Ölü sayısının 25’e yükseldiği ifade ediliyor.
 
Yönetim karşıtları tarafından ‘kurtarılmış bölge’ olarak adlandırılan kentten ulaşan amatör video görüntülerinde askerlerin tanklardan ateş açtıkları, göstericilerin ise taşlarla karşılık verdikleri görüldü.
 
Esad’ın Kaddafi gibi paralı askerler topladığı ve sivil giyimli insanlarla halkı karşı karşıya getirdiğini söyleyen görgü tanıkları, “Üniformalılar olaylara karışmıyor. Paralı askerler katliam yapıyor. Beşar Esad da, bu insanlardan ölenler olursa, ‘isyancılar halkı katlediyor’ diyecek. Böylelikle halkın haklı taleplerini gölgeleyecek” diye konuştu.
 
HALK FIRINLARIN ÖNÜNDE
 
Özellikle başkent Şam’da gerginliğin artması üzerine halkın market ve fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturduğu kaydedildi. Suriye devlet televizyonu ise Deraa’ya silahlı milislere müdahale amacıyla girildiğini duyurdu. Deraa’ya yönelik hükümet operasyonuna tepki gösteren iki milletvekili, müftü ,ticaret odası başkanı ve bazı yazarlar görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.
 
TÜRKİYE SÜREKLİ UYARIYOR
 
Suriye’nin reform yapması ve halkın haklı taleplerine kulak vermesi yönünde Başbakan Erdoğan’ın daha önce yaptığı çağrılara tepki gösteren Suriye yönetimi önceki gün bir kere daha uyarıldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun iki hafta önce yaptığı uyarıların ardından Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon aracılığıyla son olarak Suriye Başbakanı Adil Sefer’e olayların kaygıyla izlendiği ve reformların ölümlerin gölgesinde kaldığı söylendi.
 
HALK, TANKLARA TAŞ ATTI
 
Yönetim karşıtı gösterilerin merkezi konumundaki Deraa kentine tank ve zırhlı araçlar eşliğinde binlerce asker girdi. Kan ve işkencenin bitmek bilmediği ülkede, aralarında paralı sivillerin de bulunduğu kişiler, 25 Suriyelinin ölümüne sebep oldu. Askerî zırhlı araçlara karşı halk kendini taşlarla savundu.
 
Türkiye