CHP"nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye tesislerinde isteyenin içki içebileceğini, adı yolsuzluğa bulaşmadığı sürece de siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin görevine devam edeceği belirterek, sadece İBB Başkanı Kadir Topbaş"ın işine son vereceğini söyledi.
Daha önce yaptığı açıklamalarda Ekrem Tosun olayının İstanbul ayağından bahseden Kılıçdaroğlu, yeni iddialarının ipuçlarını, “Sayın Cihan Kamer, "Ben Başbakan ile çok yakınım" diyor.
Başbakan"a yakın da Kadir Topbaş"a çok mu uzak. Hayır ona da çok yakın” sözleriyle verdi.
Balmumcu"daki Seçim Koordinasyon Merkezi"nde dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ekrem Tosun olayıyla ilgili bir soru üzerine, “Siz, ABD"de oturacaksınız. Sizin bütün işlerinizi Cihan Kamer yapacak. Siz oturduğunuz yerden para kazanacaksınız. Olmaz, olmaz, olmaz.
Yanlıştır, yanlıştır, yanlıştır. Başbakan gitsin bana inanmıyorsa Merkel"e, Obama"ya sorsun. Biz o ülkedeki demokratik tepkinin benzerini bu ülkede görmek istiyoruz” dedi.

"Bir tek Topbaş gidecek"
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “Göreve gelmeniz halinde türbanlıların çalışmasına izin verecek misiniz?” şeklindeki bir soru üzerine şöyle dedi: “29 Mart"ta belediye başkanlığı koltuğuna oturduğumda, Kadir Topbaş"dan başka kimsenin görevine son vermeyeceğim. Adı yolsuzluğa bulaşmadığı sürece siyasi görüşü ne olursa olsun görevine devam edecek.”
Kılıçdaroğlu, “Belediyenin tesislerinde içki servisi yasak. Sizin tutumunuz ne olacak?” şeklindeki soruya ise, “Bu konuda toplumda içki içene de içmeyene de saygı göstereceğim. Eğer, arzu edenler içki içmek isterlerse içerler” dedi.
“Göreve geldikten sonra İstanbul"da hiç yoksul kalmayacak” vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, “İstanbul"da yoksul aile, dilediği fırından ucuz ekmek alacak. Kuyrukta ekmek beklemeyi tarihe gömeceğiz” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu için şarkı
Kemal Kılıçdaroğlu"nun seçim şarkısı dün tanıtıldı. Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin"in de katıldığı tanıtımda sanatçı Onur Akın, kendi bestesi olan şarkıyı seslendirdi. Bugüne kadar hiçbir siyasiye özel şarkı yapmadığını belirten Akın, “Kılıçdaroğlu, dağıtılan kömürlerin yarattığı hava kirliliğinin üzerine vantilatör gibi temiz hava üfledi. Kılıçdaroğlu"nu tanımadan sevdim. Sabahın dördünde kalkıp bu şarkıyı yaptım” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu da, “Onur Bey"den böyle bir türküyü almak, benim için olağanüstü bir şey. Tümüyle gönüllük esasına dayalı bir çalışma. Türküyü dinlediğim zaman duygulanmamak mümkün değil. İstanbullu bu seçimlerde kapıyı dürüstlüğe, saydamlığa, bilimselliğe, ortak akla aralamalı. Biz bunun sözünü veriyoruz. Haramilerin artık İstanbul"un yakasından düşmesi gerekiyor” dedi.
İşte Kılıçdaroğlu için yapılan şarkının sözleri:
Kılıçlar çekildi bu bir düello
Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak
Karanlığın sonunda güneş olacak
Geliyor Kılıçdar Kılıçdaroğlu
Yalanın talanın göründü sonu
Soruyor Kılıçdar Kılıçdaroğlu
İstanbul sen de bas bağrına O"nu
Geliyor Kılıçdar Kılıçdaroğlu
Hem temiz hem dürüst bir insanoğlu
Soyulmuş boğulmuş lal olsan bile
Bu şehir yeniden gelecek dile
Bir değil on değil milyonlar ile
Geliyor Kılıçdar Kılıçdaroğlu
Hem temiz hem dürüst bir insanoğlu
Sırtından halk değil harami doydu
Haykır ey İstanbul sebebi neydi
Karanlığa bir ışık tutalım haydi
Geliyor Kılıçdar Kılıçdaroğlu
Hem temiz hem dürüst bir insanoğlu

ŞARKIYI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN


MİLLİYET