İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı"nda yapılacak 3"üncü köprünün “Beykoz ile Tarabya arasında bir iz olarak belirlendiğini” açıkladı.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nde, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin tarafından açıklanan 3. köprü güzergahına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Topbaş, 3"üncü köprünün güzergahına ilişkin 4 yılı aşkın süredir Başbakan ve ilgili kurumlarla yaptıkları bir çalışma bulunduğunu, ilk aşamada 5 ayrı nokta üzerinde durulduğunu belirtti.
İkincinin kuzeyinde
Kadir Topbaş, şu bilgileri verdi: “Sayın Başbakanımızın da hassasiyeti, havzaların etkilenmemesi, orman alanlarının minimum ölçekte veya en az etkilenecek ölçekte bir yer belirlenmesiydi. Ve 3"üncü köprü için mevcut 2"nci köprünün biraz kuzeyinden, Tarabya bölgesinden bir iz belirlendi. Bir çalışma yapıldı ve bize takdim edildi. Geçen haftaki koordinasyon toplantısında heyetimizle birlikte bu güzergah üzerinde incelemeyi yaptık. Bizim koordinasyon kurulumuza bu konuda bilgi aktardık ve beraberce bir çalışma yürüttük.” Konunun Meclis"te görüşülüp, tartışılacağını belirten Topbaş, güzergahta kamulaştırma maliyetleri nedeniyle değişiklikler olabileceğini vurguladı.

Tekin haklı çıktı, Topbaş meydan okudu

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykoz-Tarabya güzergahını doğrulayarak, 3"üncü köprüde CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin"i haklı çıkardı. Topbaş, şunları söyledi: “Tekin"in ifadelerinde "Sayın başkan güzergahı benden öğrensin" diyor. Şunu açık söyleyeyim. Onların bilgileri bizim unuttuklarımızdan fazla değil. Bilgileri yetmez. Bu şehri yöneten, yıllardır burada yaşayan birisi olarak bütün süreci takip ediyoruz.” / hürriyet