Hayyam Garipoğlu, Sümerbank"tan doğan borçları için TMSF"yle 367 milyon dolarlık protokolu yapmış, 54 milyon dolarlık tahsilat gerçekleşmişti.

Protokole uymadı

TMSF, kalan 313 milyon doları tahsil etmeye çalışırken, Hayyam Garipoğlu"nun protokole aykırı hareket ettiğini belirterek, 18 Temmuz 2009"da 70 şirketine el koydu. Hayyam Garipoğlu, şirketlerine el koyulduğu saatlerde, Şişli Cumhuriyet Savcılığı"nın yürüttüğü usulsüz kredi soruşturmasında, “özel belgede sahtecilik ve resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan” suçlamasıyla hakkında çıkarılan yakalama emri uyarınca
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Üsküdar"da petrolcü bir arkadaşının villasında yakalanan Hayyam Garipoğlu, emniyete götürüldü.

TMSF avukatları gitti

Hayyam Garipoğlu"nun gözaltına alınmasından bir süre sonra mali polis, TMSF avukatlarını uyardı. TMSF avukatları, Hayyam Garipoğlu"nun cebinden çıkan 7 bin 500 dolar ile cep telefonu ve içerisinde bazı evraklar olan çantasına da el koydu.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hayyam Garipoğlu, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı.

Avukat yardımıyla

Hayyam Garipoğlu, avukatlarının yardımıyla adliyeden ayrıldı. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, cebinde parası kalmayan Hayyam Garipoğlu"nu adliyede serbest kalması durumunda evine bırakmak için ekibe talimat verildiğini, avukatlarının adliyeye gitmesi üzerine bundan vazgeçildiğini söyledi.
Hürriyet