Sabah saatlerinde Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenlere daha sonra Aydın Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kutlama programıyla devam edildi. Buradaki törenlere Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, sağlık personelleri ve davetliler katıldı.
Açılışta konuşan İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, gelinen noktaya Türkiye'deki sağlık sektörünün tamamen sorunsuz olduğunun söylenemeyeceğini ifade etti. Birçok sorunun aşılmış olduğunu ancak halen yapılacak işlerin bulunduğuna dikkat çeken Tırpancı, çalışmaları devam "Sağlıkta Dönüşüm Programı" sayesinde birçok yeniliğin vatandaşın hizmetine sunulacağını söyledi. Ülke genelinde devam eden çalışmalar kapsamında Aydın'da "Aile Hekimliği" haricindeki tüm uygulamaların başarıyla gerçekleştirildiği belirten Çobanoğlu, "Sağlık kurumlarımızın bina ve araç gereç ihtiyaçları karşılandı. 2008 yılı içersindeki aşılama hedefimizi yüzde 95 olarak belirledik. İlimizin talasemi hastalığı yönünden riskli bir bölgede bulunması nedeniyle; hastalığın teşhisi ve tedavisi için çalışmalar yapıyoruz. 2003 yılında elde ettiğimiz 'Bebek Dostu İl' unvanımızı geliştirerek 'Altın Bebek Dostu İl' unvanını elde etmek istiyoruz.Halkımızın sağlığının korunması ve hastalıklarla mücadele konularındaki çalışmalarımız hekimlerimiz ve sağlık personellerimizin üstün gayretleriyle devam ediyor" dedi.
Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu da, yer yüzünde sorunlarını tamamen çözmüş hiçbir mesleğin bulunmadığına değindi. Sorun ve problemlerin en aza indirilmesinin dahi başarıya ulaşma anlamı taşıyacağına işaret eden Çobanoğlu, 1980 yıllarda doğu illerinde hiç sağlık görevlisi yokken, şimdilerde ise hemen hemen her yerde sağlık personeli ve eczane bulmanın mümkün hale geldiğinin altını çizdi. Son 40-50 yılda sağlık sektöründe önemli gelişmeler olduğunun altını çizen Çobanoğlu, “Tıp fakülteleri ve tıp öğrencisi sayıları arttı. Sadece artış yetmiyor araç gereç ve teknolojik yönden de gelişmeyi sağlamalıyız. Aydın Özel İdaresi olarak kaynaklarımızı eğitim ve sağlık hizmetlerine aktarıyoruz. Bu konulardaki sorunların çözümü için sadece yerel ve devlet kaynaklarının kullanımı yetmiyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda bizlere yardım etmesi gerekiyor. ilimizde sağlık sektörüne yapılan yardımlar diğer illere göre çok geride. Azda olsa bizde de yapılıyor ama yardımlarımızı artırmalıyız" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından hekimlik mesleğinde 35 yılı geride bırakmış doktor ile Aydın Devlet Hastanesinde düzenlenen hizmet içi kurslara katkı yapanlara teşekkür plaketiyle ödüllendirildi. Törende ayrıca, Prof. Dr. Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü'nü kazanan Koçarlı Çakırbeyli Sağlık Ocağı ile Kuşadası Ferit Demirel Ali Çallı Sağlık Ocağı'nın yetkililerine birer plaket verildi.