2860 sayılı Yardım Toplama ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunlarına göre Fitre-Zekat, Bağış kabul ettiklerini belirten THK Didim Şube Başkanı Ali Tıkkın Didimlilerin destek beklediklerini söyledi.

Tıkın konuyla ilgili yaptığı açıklamada THK’nın yaptığı yardımları ve çalışmalarına değinerek “Türk Hava Kurumu: Fitre-Zekat ve Deri gelirlerinin yüzde 50’sini bağlı bulunduğu İl ve ilçesinde ki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına vererek, yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtmaktadır. yüzde 10’unu ise Türk Kızılay’ı Derneği, Türkiye Diyanet Vakfı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na veriyor. Geriye kalan yüzde 40 ile de tüm Türkiye’de açtığı Model Uçak, Paraşüt, Yamaç Paraşütü ve Planör gibi kursları ile ücretsiz hizmet vererek havacılık faaliyetlerinde bulunuyor. Ayrıca THY’e pilot yetiştiriyor, ülke ormanlarının yangından korunması için yangın söndürme uçakları ile yangınlara müdahale ediyor, ambulans uçak hizmetleri görüyor. -Dini vecibelere uygun olarak kesilen Vekâlet Kurban ve Adak Kurban etlerini Et-Balık Kurumu aracılığı ile hazırlayarak şubeler vasıtası ile muhtaç kişilere kavurma olarak dağıtıyor. 2011 yılında iddialı bir şekilde eğitim ve öğretime başlayan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık ve Uzay bilimleri alanında Yüksek lisans, Lisans ve Meslek Yüksekokulu düzeyinde kampusu içerisinde bulunan havaalanı ve uçak fabrikası ile tam donanımlı eğitim vermekte olup karşılıklı öğrenci değişim programı ile dünyanın önde gelen yüksek öğretim kurumlarıyla yaptığı işbirliği anlaşmaları sayesinde öğrencilerine yurtdışında da eğitim vererek çift imzalı diploma ile tüm dünyada iş bulma imkânı sunuyor. Üniversitemiz yüzde 66 burslu öğrenci kabul etmektedir. Yani aldığı her 3 öğrenciden 2’sini burslu okutarak halktan aldığını halka vermektedir” dedi.

Mübarek Ramazan Ayı’nın ülkemize ve Didim’e hayırlar getirmesini dileyen THK Didim Şube Başkanı Ali Tıkkın açıklanan nedenlerden dolayı hayır sever halkımızın Fitre-Zekat bağışlarını Türk Hava Kurumuna beklediğini belirtti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png