İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada önemli bir karara imza attı.
 
Mahkeme, TiB'in suikastin gerçekleştiği noktadaki tüm telefon görüşme kayıtlarını göndermesini istedi.
 
Dink davasının görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dink ailesi avukatlarının talebi üzerine olay günü bir işyerinin önünde cep telefonuyla konuşan 4 şüphelinin tespiti için bu alanı kapsayan baz istasyonlarından yapılan tüm görüşmelerin bildirilmesi amacıyla TİB Başkanlığı'na yazı yazmıştı.
 
ŞÜPHELİ VE SANIK OLMAYANLAR VAR
 
29 Temmuz'daki son duruşmada mahkeme, TİB'in söz konusu yazıya olumsuz cevap gönderdiğini belirtmişti. İstenilen bilgileri göndermeyen TİB, gerekçe olarak 'şüpheli ya da sanık olmayan çok sayıda kişinin görüşme kayıtlarının alınması anlamına geleceğini ve bunun da özel hayatın gizliliğinin ihlaline neden olacağını' göstermişti.
 
TALEP REDDEDİLDİ
 
TİB cevap yazısında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin söz konusu kararını geri çekmesini, kararından dönmemesi üzerine de itiraz ettiklerini bildirdi. Mahkeme kararından dönmeyince TİB'in itirazı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İtirazı değerlendiren İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, oy birliği ile verdiği kararda TİB'in 'özel hayatın gizliliğinin ihlal edileceği' gerekçesini kabul etmedi.
 
MAHKEME: iHLAL YOK
 
Mahkeme, TİB'ten istenilen söz konusu bilgilerin 'özel hayatın gizliliği' kapsamına girmediğini ve istenilen belgelerin gönderilmesi gerektiğini belirtti. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi aldığı bu kararı davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de bu kararı TİB'e gönderecek ve talep edilen kayıtları göndermesini isteyecek.
 
yenişafak