KARS Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü"nde görev yaparken, bir mağazada tezgahtar olarak çalışan kadına tecavüz suçundan yargılanan Başkomiser 33 yaşındaki Haydar Keskin, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 8 yıl 4 ay, "konut dokunulmazlığını ihlal"den de 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kars"ta Kazımpaşa Caddesi üzerindeki bir mağazada tezgahtar olarak çalışan, eşinden boşanmış bir çocuk annesi 33 yaşındaki B.G., 27 Temmuz 2007 günü Cumhuriyet Savcılığı"na başvurarak Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü"nde Başkomiser olarak görev yapan evli Haydar Keskin"in, evine zorla girerek tecavüz kendisine ettiğini ileri süren şikayetçi oldu. B.G., şikayet dilekçesinde şu iddialarda bulundu:“Bir mağazada tezgahtar olarak çalışıyorum. Haydar Keskin, çalıştığım mağazaya gelerek kendisine elbise aldı. Akşam iş çıkışında evime gittiğim sırada da yanıma yaklaşara, "Merhaba, biraz konuşabilir miyiz" dedi ve yanımda yürümeye başladı.

Dört kişinin beni rahatsız etmek için takip ettiğini ve beni korumak istediğini söyledi. Daha sonra Atatürk Caddesi üzerindeki bir kafeye gidip bir şeyler içtik ve dans ettik. Saat 23.00 sıralarında kafeden ayrılıp eve gittik. Apartmanın önüne gelince "artık gelme" dedim. Ancak evin içine kadar girdi ve bana zorla sahip olmaya çalıştı. Bana küfür ve hakaret etti. "Sen 7- 8 kişiyle birlikte olmuşsun. Bunu kanıtlarım" dedi. Defalarca yalvardım ve kızımın yüzüne bakamayacağımı söyledim. Daha sonra beni yere yatırdı ve zorla pantolonumu çıkarıp rızam olmadan cinsel ilişkiye girdi ve iç çamaşırıma boşaldı.”

BAŞKOMİSER: KENDİ RIZASIYLA İLİŞKİYE GİRDİK

Şikayet üzerine Kars Ağır Ceza Mahkemesi"nde açılan davada ifade veren Başkomiser Keskin ise, B.G. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiklerini savundu. Olaydan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü"ne tayini çıkan Keskin, yaptığı savunmasında şunları söyledi:“B.G."nin çalıştığı mağazadan alışveriş yaptığım için onu tanıyorum. Olay günü B.G."nin iş çıkışı tek başına yürüdüğünü görünce yanına yaklaştım ve kafeye davet ettim. Kabul edince birlikte bir şeyler içtik. Saat 23.00 sıralarında da kendisini evine bıraktım. Evin önüne gelince beni kahve içmeye davet etti. Evde beni baştan çıkaran hareketler yapması sebebiyle tamamen kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdik. Erken boşalınca beni küçük düşüren sözler sarfetti. Aramızda tartışma çıkınca "Defol çık, git" deyince evden çıktım.”

Olaydan bir hafta sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı"na gönderilen B.G. için, "Uğramış olduğu cinsel saldırı nedeniyle akut stres reaksiyonunun geliştiği" yönünde rapor verildi. Daha sonra memleketi Sivas"a taşınarak burada yaşamaya başlayan B.G., 2 Nisan 2008 tarihinde Sivas Adli Tıp Kurumu"ndan, uğramış olduğu cinsel saldırı nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu yönünde ikinci bir rapor aldı. Yine Adli Tıp Kurumu"nun 18 Mart 2008 tarihli raporuna göre de B.G."nin çamaşırının üzerinde bulunan sperm örneklerinin Keskin'in spermleriyle uyumlu olduğu tespit edildi.Ağır Ceza Mahkemesi"nde 18 ay süren yargılamanın ardından 10 Şubat 2009 tarihinde görülen son duruşmada karar verildi. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu raporları ile B.G."nin beyanlarının uyumlu olduğunu ve Başkomiser Haydar Keskin'in cebir ve şiddet kullanarak cinsel saldırıda bulunduğuna karar verdi. Heyet, Başkomiser Keskin'i, "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 8 yıl 4 ay, "Konut dokunulmazlığını ihlal"den de 10 ay olmak üzere toplam 9 yıl 2 ay hapse çarptırdı. Mahkeme 10 aylık cezayı ertelerken,Haydar Keskin kararı temyiz etti. Başkomiser Haydar Keskin, 2006 yılında Defterdarlık Muhasebe Müdürü Yusuf Çıldır tarafından kurulan ve avukat, gazeteci, öğretmen, sağlık memuru, doktor ile eczacılardan oluşan "Altın Ani Türk Musiki Derneği Türk Musiki Korosu"nda keman çalıyordu.
Vatan