CHP Çine İlçe Örgütü Tarafından Taksi Durağı Meydanı’nda miting düzenlendi. Mitingde 1. Sıra Adayı Bülent Tezcan ile 3. Sıra Adayı, Eski Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, halka hitap ettiler.

Çine’nin Osman Aydın ile yapılamaz denilenlerin nasıl yapıldığını gördüğünü söyleyen Tezcan, “Çine’de parti gözetmeksizin Osman Aydın’ı başa getirerek bunu başardınız, şimdi de yine parti ayrımı yapmadan CHP’yi başa getirirseniz ülkemiz için yapılamaz denilenlerin yapılmasının önünü açacaksınız. Bizi iktidar yapın Türkiye’de rahat bir nefes alsın. Değerli arkadaşlar, 8,5 yıldan beri bu Ülkeyi yöneten bir iktidar var. AKP’nin iktidarı değil Recep Tayyip Erdoğan iktidarı var. Bakanların bile önünde düğmelerini iliklediği tek adam İktidarı var Türkiye’de, kafalarının esdiği gibi yönettiler bu Ülkeyi, biz Aydın’ın her yerini geziyoruz her yerde gördük, Aydın tarımla geçiniyordu şimdi ne oldu? Bunlar tarımı bitirdiler, Türkiye’de yüzde 8,5 ile aldıkları işsizliği yüzde 24’e getirdiler, İstatistik kurumunun açıkladığı rakam yüzde 12 fakat gerçek rakam yüzde 24 dür. Çiftçi perişan oldu, şöyle bir hatırlayalım 2002  de AKP iktidara geldiğinde çiftçilerin toplam  5 milyar olan borcu 25 milyar liraya çıktı, yani çiftçi 8,5 yılda 5 kat daha bankaya borçlu duruma geldi.Bunlar iktidara geldiklerinde mazotun litresi 1 liraydı oysa şimdi mazotun litresi 3 lira 60 kuruş, 2002  yılında 1 litre zeytinyağı satan çiftçi 4 litre mazot alabiliyordu. Bunların yanlış politikaları yüzünden çiftçi bitmiştir.” dedi.

Osman Aydın’a, “Sayın Milletvekilim” diyerek hitap eden Tezcan, “Osman Aydın’ın vekilliği garanti, 4 ve 5’inci sıraları da almak için çalışıyoruz” diye konuştu.

AKP iktidarının çiftçi ve köylüyü iflas ettirdiğini kaydeden Tezcan, “Toprağa küs çiftçi, çiftçiye küs toprak bu dönemde oluştu. Bizim iktidarımızda bu küslük bitecek. Trilyoner gemi patronları, lüks yat sahipleri gibi çiftçimiz de mazotu 1,5 TL’ye alacak” şeklinde konuştu.

KOCAMAZ’I ÖRNEK GÖSTERDİ

Konuşmasını belediye başkanlığı sürecini anlatarak başlayan Osman Aydın, “1999 öncesi şoför tutamadığından yakınan, personel maaşını ödeyemediği için Şeyhler’in çöplük sorunu bile çözemeyen bir arkadaşımız görevdeydi. Bu arkadaşımız uzun süre belediye başkanlığı yaptıktan sonra usta olduğunu iddia ediyordu. O zamanki bizim vaatlerimizi de palavra olarak niteledi. Yapılamayacağından değil, siyasi anlayışı onu gerektiriyordu. Ama biz fosseptik çukurlarından akan ve çocukların içinde oynadığı pis suları yok ettik, şehrin içindeki çöplüğü kaldırdık, yani Çine için yapılamaz denilenleri yaptık. Artık sıra Türkiye için yapılamaz denilenleri yapmakta” dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Aydın, 12 yıl belediye başkanı olarak görev yaptığı Çinelilerden hata ve yanlışlarım olduysa  özür dilerim diyerek, “Hepimiz insanız bilmeyerek hata ve yanlış yaptıysam beni affetmenizi istiyorum. Üzerimde çok hakkınız var, hakkınızı helal edin” diye konuştu.Osman Aydın’ın bu sözleri sonrasında bazı vatandaşların gözyaşı dökmesi ve duygusal anların yaşanması gözlerden kaçmadı.

m9.jpg

m8.jpg