Aydın'da uzun süren tartışmaların ardından kuruluşunu tamamlayarak 23 Mayıs 2006 günü açılışı yapılan Tesco Kipa Alışveriş Merkezi Yönetimi, açılışın 2. yılında Basın mensupları ile bir araya geldi. Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen kahvaltı ile yaptıkları ve yapacakları ile ilgili bilgi veren Kipa Aydın yönetimi, Aydın'a karşı olan sosyal sorumluluklarını unutmadıklarını ve önümüzdeki günlerde, Aydınlılara müjdeler vereceklerini belirttiler.
Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Mağaza Müdürü Cahit Koç ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Arzu Gürer çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Şu an itibariyle Aydın'da 1 Hiper Market, 3 ekspres mağaza ile hizmet verdiklerini belirten Mağaza Müdürü Cihat Koç, aynı zamanda Aydın ilinin bir personel yetiştirme merkezi gibi olduğunu söyledi. 200 Kişinin üzerinde Aydınlının Kipa'da istihdam edildiğini ifade eden Koç, yerelleşme konusunda da çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek, Aydında üretim yapan kooperatiflere Kipa'ya davet etti. Bu güne kadar tedarik sorunu yaşadıkları için yeterli düzeyde Aydın ürünü satamadıklarını kaydeden Koç, gazetecilerin sorusu üzerine “Kipa'da yerli ürünleri standı oluşturmayı çok arzu ediyoruz. Bunu da Aydındaki üretici temsilcilikleri ve kooperatiflerle görüşerek çözeceğimize inanıyorum. Aydın'daki tüm kooperatiflerle görüşmeye hazırız. Aydın ürünlerini satmaktan daha çok mutluluk duyarız. Bu nedenle tüm üretici temsilciliklerini mağazamıza bekliyoruz” dedi.


“SOSYAL SORUMLULUKLARIMIZI UNUTMADIK”
Kipa A.Ş Aydın Mağazası olarak, Aydın iline karşı olan sosyal sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve bunun gereğini yerine getireceklerini kaydeden Mağaza Müdürü Cihat Koç “Kipa A.Ş. olarak, bulunduğumuz bölgelerde, iyi bir komşu olmak adına bir çok aktiviteye imza atıyoruz. Bu çerçevede çalışanlarımız, müşterilerimiz ve toplum ile birlikte hareket ederek, daha sağlıklı ve huzurlu yaşam alanları oluşturabilmek için üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeyi çaba gösteriyoruz. Özellikle çevreye karşı duyarlılık göstererek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için değişik projelere imza atmaya davam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.