Toplantıya, subaylarla birlikte Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da katılacak. Brifingten sonra, ilgili bakanlar Eğirdir'e giderek, komando tugayında inceleme yapacak.

TERÖRLE MÜCADELEDE BİR İLK

Terörle mücadelede bir ilk yaşanacak. Terörle silahlı mücadeleyi yürütenler, Bakanlar Kurulu'na brifing verecek. Bakanlar Kurulu toplantısına, Genelkurmay Başkanı ve karargahtaki yetkili komutanlar katılacak. Genelkurmay, toplantıda terörle mücadele konusunda Türkiye'nin hangi noktada olduğunu bakanlara anlatacak.


Sunumu, Genelkurmay karargahından subaylar yapacak ancak sunum sırasında Genelkurmay Başkanı da Bakanlar Kurulu salonunda olacak.

Asker hükümete ne anlatacak?

Kış yaklaşırken terörle mücadeledeki ve arazideki son durum, bundan sonra alınacak önlemler ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı doğrudan ilk ağızdan bakanlara aktarılacak.

Toplantıda Bayraktepe'ye yönelik saldırı sonrası artan eylemler, PKK'nın uyguladığı strateji, yerel seçimler yaklaşırken alınması gereken tedbirlerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

ORGENERAL BAŞBUĞ, BAŞBAKANLIK"TA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ terörle mücadele konusunda Bakanlar Kurulu'na brifing vermek için Başbakanlık'a geldi Başbuğ"un gelmesinin ardından Bakanlar Kurulu toplantısı da Başbakanlık yeni binada başlamış oldu.
VATAN