Erdoğan hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yönelik ekonomik açılımların seçim yatırım olarak değerlendiren DTPlileri de "Böyle saçmalık olur mu?" diye yanıt verdi.

Erdoğan ile Gonsalves'in görüşmesinin ardından yaptıkları basın toplantısında Erdoğan iç gelişmelerle ilgili sorulan soruları da yanıtladı.

"İLK DUYAN NEW YORK TIMES DEĞİL"

Erdoğan, New York Times Gazetesinde yaptığı söyleşide Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdiğinin hatırlatılarak, paketin başka ne gibi ayrıntılarının olduğunun sorulması üzerine, söz konusu açıklamaları daha önce de yaptığını söyledi. Partisinin grup toplantılarında ve TRT ile ATV'de katıldığı söyleşilerde konuyla ilgili açıklamalarının bulunduğunu anımsatan Erdoğan, "New York Times bunu ilk duyan değildir. Bunu ilk duyan sizler olması gerekir" dedi.

"PKK'YA TERÖRİST DEMEYENLE GÖRÜŞMEM"

DTP'nin kendilerinden bir görüşme talebi olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine Erdoğan şunları söyledi:

"Benden randevu talebinde bulundular. Ben, grup başkanvekilim ve başbakan yardımcımı görevlendirdim. Sayın Türk ve Tuğluk birlikte gelmek suretiyle arkadaşlarımla görüştüler. Benim biliyorsunuz baştan beri bir hassasiyetim var. O hassasiyetim de, bölücü terör örgütü PKK'yı, parlamento çatısı altında bulunan DTP, terör örgütü olarak ilan etmedikçe, ben kendileriyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görüşemem. Bunu kendilerine söyledim. AB üyesi ülkeler, ABD hepsi terör örgütü olarak ilan ediyor. BM kayıtlarına bu şekilde giriyor. Ama hala Parlamento çatısı altında bulunan bir partinin terör örgütü olarak ilan etmeyişini ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak kabullenemem."

"SAÇMALIK"

Erdoğan, bölgeye yapılan yatırımları seçim yatırımı olarak değerlendiren DTP'lilere de yanıt verdi. DTP'nin ne bölgenin ne de Kürt kökenli vatandaşların temsilcisi olmadığını ve onlara ipotek koyamayacağını belirten Erdoğan, bölgeye yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Erdoğan, 5 yıl içinde 8.4 katrilyona ulaşan yatırım yapıldığını, istisnasız bölgedeki tüm illerde toplam 46 bin konut yapıldığını söyledi. Erdoğan "Şimdi onların bu ifadelerinden dolayı bu işi yapmayalım mı, geri mi koyalım? Bu ülkede hayırlı adımı kim atacaksa yaklaşım şu; bunlar seçim yatırımı yapıyor, böyle saçmalık olur mu? Biz, bunlar zerre kadar aklıselim ile bu işe yaklaşmış olsa şunu söylemeleri gerekir; bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız üstünde yeri var. Bunu söylemeleri gerekiyor. Biz diyoruz ki, şu anda partinize bağlı belediyeler var. Bakın bu belediyelerinizi iyi kontrol edin. Belediyeleriniz yatırım yapsın. Yerel yönetimlerde çalışmalar yapsın. Biz de alkışlayalım" dedi.

"BUNLAR ETNİK MİLLİYETÇİ"

Erdoğan, daha önce etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik olmak üzere 3 kırmızıçizgilerinin olduğunu söylediklerini anımsatarak, "Bunlar etnik milliyetçilik yapıyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan her ferdi bağrımıza basıyoruz. Hiçbir ayrım yapamayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında bir, beraber, bütünüz" diye konuştu.

BEN ÜÇ ÇOCUĞU ÜLKEMİN İYİLİĞİ İÇİN İSTEDİM

Erdoğan ile Gonsalves'in basın toplantısının ardından Türkiye'nin Saint Vincent ve Grenadinler konsolosu ile tanışan bir gazeteciye Konsolos Tansel Mete Akçaylı, üç çocuğu olduğunu ve dördüncüyü beklediğini söyledi. Bu sözleri duyan Başbakan Erdoğan sohbete dahil olarak, gazeteciye, "Ben ülkemi seviyorum, halkımı seviyorum. Ben üç çocuğu ülkemin iyiliği için istedim. Sen daha tektesin" dedi.

(ANKA)