Törene şehit ailelerinin yanı sıra, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdür Vekili Sırrı Akbay, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Tüm dünyada büyük yankı yapan olay, Kuşadası'nda 16 Temmuz 2005 tarihinde meydana gelmiş, Deniz Tutum, Eda Okyay ve Ufuk Yücedemir isimli Kuşadalı gençler şehit olurken, aynı minibüste bulunan 21 yaşındaki İngiliz turist Helyn Bennett ve 17 yaşındaki İrlandalı turist Tara Whelan de hayatını kaybetmişti. Bombalama eyleminde ayrıca aralarında turistlerin de bulunduğu 13 kişi de yaralanmıştı. Bombalama eylemini gerçekleştirdiği belirlenen M.S.K. ile yardımcı olan diğer zanlılar C.T., M.T., A.C.K. , H.Y. ve H.G. yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine konmuştu. Patlamada şehit düşen Eda Okyay'ın anne ve babası Emel ve Azmi Okyay, kardeşi Ece Okyay, Deniz Tutum'un anne ve babası Sevim ve Şahin Tutum ile Ufuk Yücedemir'in anne ve babası Güler ve Hüseyin Yücedemir, çocuklarınışehit verdikleri patlamanın meydana geldiği Atatürk Bulvarı Merkez Polis Karakolu karşısındaki alana giderek yere çiçek bıraktı. Anma töreninde bombalamada ağır yaralanan minibüs şoförünün oğlu İbrahim Uçar da hazır bulundu.
Son derece duygusal anların yaşandığı tören sırasında şehit aileleri daha sonra çocuklarının anısına lokma dağıttı. Tören sırasında gözyaşı döken şehit aileleri, 4 yıl önce yaşananları hiçbir zaman unutmadıklarını belirterek, "Yaramız hiçbir zaman kapanmayacak. Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen yaşanan büyük acı sanki hala dün gibi geliyor. Kahrolası teröre ve teröre çanak tutanlara lanet ediyoruz" dediler.
Bu arada, anma törenine katılan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün şehit ailelerinin acısına ortak olurken, şehit gencin Kuşadalıların kalbinde yaşamaya devam edeceğini söylediler.