İzin dahi kullanmadığını söyleyen Güngör, saatlerce nezarette kalıp adliyeye sevk edildikten sonra yakınlarına kavuşabildi.

Komedi filmlerine konu olacak olay, acemi birliğini Erzincan 59.'ncu Topçu Tugayı'nda yaptıktan sonra usta birliği için Kıbrıs'ta askerlik vazifesini yerine getiren Mustafa Güngör'ün başından geçti. Güngör, terhis olduğu gün eşine az rastlanır bir olayla karşılaştı. Sabah erken saatlerde terhis belgesi ile birlikte Kıbrıs'taki birliğinden ayrılan Mustafa Güngör, ailesine bir an önce kavuşmanın hayaliyle yola çıktı. Uçağa binen Güngör, Atatürk Havalimanı'na adım atar atmaz pasaport kontrol noktasında kötü bir sürprizle karşılaştı. Polislerin hiçbir şey demeden alıkoyduğu genç, meselenin aslını ancak akşam saatlerinde mahkemeye çıkınca anladı. Havalimanından polisler eşliğinde önce Bakırköy Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Mustafa Güngör, daha sonra da Bakırköy Adliyesi'nde hakim karşısına çıkartıldı. Mahkemeye çıkıncaya kadar kendisine şaka yapıldığını düşünen genç, hakim tarafından asker kaçağı olarak arandığının söylemesi üzerine iyice şaşkına döndü. Mahkeme başkanına askerden daha yeni geldiğini ve iner inmez de buraya getirildiğini söyleyen Güngör, terhis belgesini hakime göstererek büyük bir yanlışlık yapıldığını söyledi. Terhis belgesiyle birlikte nüfusa kayıtlı bulunduğu Gaziantep'teki 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nden gelen evrak üzerine serbest kalan genç, ailesine ancak akşam saatlerine kavuşabildi.


Ailesine kavuşmak için dağıtım izni dahi kullanmadığını belirten Mustafa Güngör, başından geçenleri anlatırken gülümsemekten kendisini alamadı. Açık öğretim Fakültesi'ndeki eğitimini yarıda kesip askere gittiğini anlatan Güngör, "Okul tarafından tecil işlemlerimizin yapıldığı belirtiliyordu. Ancak hiçbir işlem yapılmamış ve asker kaçağı konumuna düşmüşüm. İşin garip tarafı dava ben askerdeyken 16 Temmuz 2009 tarihinde açılmış. Eğer ben Gaziantep Adliyesi'ndeki evrakları bir yakınım vasıtasıyla yetiştirmeseydim Pazartesi gününe kadar tutuklu kalacaktım." diye konuştu.


Olayın şaşkınlığını mahkemenin berat kararının ardından çocuklarına kavuştuktan sonra üzerlerinden atmaya çalışan gencin ailesi bu tür olayların ancak filmlerde olabileceğini düşündüklerini söyledi. Baba Halil Güngör, oğlunun öğrenim gördüğü açık öğretim fakültesinde okuyan öğrencilere seslenerek, "Siz siz olun askerlikle ilgili işlemlerinizi okula bırakmayın. Yoksa oğlumun durumuna düşüp mağdur olursunuz." dedi./yeni şafak